Mikko Korhosen golfvuosi käynnistyy klassikkokisalla

Golfin Euroopan kiertueella pelataan vuoden 2018 ensimmäinen ja kauden 2017–18 viides kilpailu tällä viikolla Etelä-Afrikassa. Glendover Golf Clubilla Johannesburgin liepeillä pelattavassa SA Openissa ovat Suomesta mukana Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen.

SA Openilla, alkuperäiseltä nimeltään South-African Openilla, on poikkeuksellisen pitkät perinteet, sillä vuonna 1893 ensimmäistä kertaa pelattu kilpailu on maailman toiseksi vanhin avoin golfkilpailu.

Kauden toiseen kilpailuunsa starttaavalle Mikko Korhoselle Etelä-Afrikka on ollut tuloksellisesti suotuisa pelikohde. Joulukuussa pelatussa Joburg Openissa Korhonen oli 13:s, ja vuosi sitten SA Openissa seitsemäs. Viime kaudella hän sijoittui niin ikään Etelä-Afrikassa pelatussa Tshwane Openissa toiseksi.

”Kiva on taas lähteä pelireissulle, ja Etelä-Afrikka on ollut minulle hyvä paikka pelata. Tämän jälkeen ovat sitten vuorossa Abu Dhabi ja Dubai”, Korhonen avaa tammikuun ohjelmaansa.

Sunnuntaina Etelä-Afrikkaan lentänyt Korhonen ei ole pystynyt valmistautumaan kauteen aivan toivotulla tavalla, mutta uskoo vahvan rutiininsa riittävän hyvään suoritukseen kuluvalla viikolla.

”Olin joulun jälkeen sairaana, enkä pystynyt ihan suunnitelmien mukaan treenaamaan. Ehdin kuitenkin lyömään hallissa ruosteet pois ja tekeminen tuntui jopa yllättävän hyvältä.”

”Täällä kisapaikalla on kolme täyttä päivää hyvää aikaa treenata. Sen verran aikaa se vaatii, että tunne ja tuntuma pienen tauon jälkeen palautuvat. Kentälle mennään vasta huomenna, nyt on haettu lyöntiä rangella. Kelit täällä ovat mukavan kesäiset, 25–35 astetta lämpöä”, Korhonen kertoi tiistaina.

Ennakkoon arvioituna kovimmat kannot kaskessa palkintoarvoltaan miljoonan euron kilpailussa tulevat isäntämaa Etelä-Afrikasta. Mukana ovat mm. nelinkertainen major-voittaja Ernie Els sekä vähintään kerran majoria juhlineet Charl Schwartzel, Trevor Immelman ja Retief Goosen.

Lähes puolet kilpailun osallistujista tulee isäntämaasta, sillä kilpailu kuuluu myös Etelä-Afrikan Sunshine Tourin ohjelmaan.

www.mkorhonen.fi
www.Europeantour.com
lisätietoja myös: sami.sarpakunnas@otava.fi
041-5471769

» Takaisin edelliselle sivulle