The 59 Fund

 

HYVIEN ALKUJEN PUOLESTA.

Ammattilaisuran hyvä alku vaatii uskoa, lahjoja, työtä ja tukea.

Golfissa ammattilaiseksi päätyvät vain harvat. Syyt tähän ovat usein myös taloudelliset. Juuri ammattilaiseksi siirtyvät pelaajat tarvitsevat henkistä ja rahallista tukea päästäkseen seuraavalle tasolle ja pelaamaan ulkomaille. Pelaajan perhe ja lähipiiri ovat avainasemassa rahoittamassa harjoittelu- ja pelimatkoja, joita ilman ammattilaisura ei urkene. Itse olen kokenut urani aikana samaa epävarmuutta, mutta olen myös saanut tärkeää tukea omalta perheeltä ja uskolliselta lähipiiriltä. Siitä olen kiitollinen.

Jokainen lahjakas ammattilaiseksi siirtyvä pelaaja ansaitsee hyvän alun.

Päätin tehdä asialle jotain. Syntyi The 59 Fund. Rahasto haluaa tehdä nimensä mukaisesti maagisia tekoja ja auttaa suomalaisia ammattilaiseksi siirtyneitä golfpelaajia toteuttamaan unelmiaan. Kaikki varat ohjataan lyhentämättömänä golfareiden tukemiseen. Rahasto toimii Golfin Edistämissäätiön alla. Rahastoon voivat lahjoittaa varoja sekä yritykset, yhdistykset kuin yksityiset ihmisetkin.

Vuonna 2020 jaoimme rahaston historian ensimmäiset stipendit. Innolla saimme seurata kun Sami Välimäki, Matilda Castren ja Oliver Lindell pelasivat huikeat kaudet. Jäämme odottamaan innolla uuden joukkueen kauden menoa.

The 59 Fund haluaa yhdistää Suomi Golfin ja mahdollistaa etenemisen isolla joukolla maailman kärkeen. Vuonna 2020 aloitimme yhteistyön Mandatum Lifen varainhoidon kanssa. On hienoa saada mukaan kotimainen kumppani, jonka osaamisesta hyötyvät myös ammattilaisuraansa aloittelevat golfarit.

Hyvien alkujen puolesta,
Mikko

THE 50 FUND VUODEN 2022 STIPENDIT
Tukisumma 7000 euroa

Sanna Nuutinen

”Noussut raketin lailla uudelle tasolla viimeisen vuoden aikana. Kortti LPGA:lle taskussa ja taivas rajana.”

Kiira Riihijärvi

”Todella lupaava nuori pelaaja, joka tekee uraa USA:ssa. Aloitti heti ryminällä ammattilaiskehässä ja lisää on luvassa.”

Tiia Koivisto

”Tasainen pelaaja, jolla on paljon potentiaalia. Vakiinnuttanut paikkansa Naisten Euroopan kiertueella, ura menossa vahvasti ylöspäin.”

Emilia Tukiainen

”Kovalla työllä, työmoraalilla ja päättäväisyydellä varustettu nuori pelaaja. Saavutti Letas-kiertueen kautta pelioikeuden Naisten Euroopan kiertueelle.”

Matias Honkala

”Hyvää väläytystä osaamisesta jo nähty CT:llä. Omaa ison potentiaalin ja pystyy pelaamaan alhaisia kierroksia.”

Oliver Lindell

”Pelaaja, jolla on valtava potentiaali. Taidot riittävät menestymiseen, ensi vuosi on näytön paikka.”

KETKÄ VOIVAT SAADA TUKEA?

Rahaston tuen piirissä ovat ammattilaiseksi siirtyneet suomalaiset nuoret potentiaaliset ja suunnitelmallisesti uraansa suhtautuvat golfarit. Hakijalla tulee olla voimassa oleva pelioikeus Suomen ulkopuoliselle golfkiertueelle.

KETKÄ PÄÄTTÄVÄT TUISTA?

Tuen saajat päättää Suomen Golfin Edistämissäätiö, jolle esityksen tuen saajista tekee Mikko Korhonen. Hän tekee esityslistan rahaston hallituskunnan suositusten perusteella. Hallituskuntaan kuuluvat pitkän linjan valmentaja ja golf-vaikuttaja Timo Rauhala, Suomen Golfliitosta Juha Juvonen, Suomen Golfjohtajat ry:n ja Suomen Golfkentät ry:n toiminnanjohtaja Antti Hiltunen, Piltz Selänne Golf Academystä Mika Sandell, Finnish PGA:sta Teemu Laakso ja legendaarinen Mikko Ilonen.

THE 50 FUND VUODEN 2021 STIPENDIT

Vuoden 2021 tukien saajat:

Matilda Castren 6 000 €

Sanna Nuutinen 6 000 €

Tiia Koivisto 6 000 €

Oliver Lindell 6 000€

Matias Honkala 4 000 €

Alex Hietala 4 000 €

Juuso Kahlos  4000 €

PERUSTELUT:

Koronavuoden takia menossa vaikeat ajat pienemmillä kiertueilla ja koska nousuja ylemmille Toureille ei tänä vuonna tullut, päätimme jakaa tukea useammalle pelaajalle – mutta pienemmät summat.

Matilda, Sanna ja Tiia pelasivat elämänsä parhaat kaudet.
Oliver pelasi koko ajan hyvin, kun vaan pääsi pelaamaan. Haasteita riitti CT:llä.

Matias, Alex ja Juuso olivat vahvasti ehdolla jo viime vuonna. Silloin  saajakolmikko oli kuitenkin niin selkeä, etteivät pojat
mahtuneet mukaan.

THE 59 FUND VUODEN 2020 STIPENDIT

Sami Välimäki 12 000 €

”Ennakkoluuloton nuori, uuden edessä, josta syystä hän ansaitsee koko golfkansan tuen”

Ensimmäinen vuosi ammattilaisena, neljä voittoa ja paikka European Tourin karsintojen kautta.

Matilda Castren 12 000 €

”Matildan polku jenkkiyliopiston kautta LPGA Tourille on loistava esimerkki nouseville nuorille.”

Kautta aikojen toinen suomalainen nainen LPGA Tourilla.

Oliver Lindell 6 000 €

”21 vuotiaana on valmis uuteen ponnistukseen kouluttavan turpiinoton jälkeen.”

Nuori lupaus, jolla täysi pelioikeus Challenge Tourille.

Golfin Edistämissäätiön alla toimivan The 59 Fundin löydät myös: www.golfinedistämissäätiö.fi

Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista