Torstaina kautensa käynnistävä Mikko Korhonen haluaa nauttia – ja menestyä

Golfari Mikko Korhonen käynnistää kautensa golfin Euroopan kiertueella Etelä-Afrikassa, jossa pelataan kuluvalla viikolla Joburg Open.

Alkava kausi on Korhoselle uran seitsemäs pääkiertueella. Kaudella 2017 hän pelasi 21 kisaa ja ansaitsi palkintorahaa lähes 397 000 euroa. Rahallisesti kausi oli uran paras ja sijoitus kiertueen rahalistalla 98:s.

Korhonen oli toinen sekä Tshwane Openissa Etelä-Afrikassa että Lyoness Openissa Itävallassa. Lisäksi tuomisina oli yksi seitsemäs sija, niin ikään Etelä-Afrikasta.

”Nyt ihan rehellisesti sanottuna on tosi hyvä fiilis ja kiva lähteä kauteen!”

”Kolmen kisan finaalisarjaan yltäminen on realistinen tavoite kaudelle, jos pelaa hyvin koko vuoden. Se edellyttää nyt menestystä myös rahakkaissa Rolex Seriesin kisoissa. Niissä kun saan muutaman sijoituksen top 10 tai top 20 -sijoille, niin ollaan jo lähempänä tavoitetta.’

Kauden aikana Korhonen aikoo pelata 20–25 kilpailua.

”Kalenteri näyttää nyt hyvältä. Pääasia, että nautin pelaamisesta, se fiilis pitää yrittää säilyttää. Kisojen rytmittämiseen pitää kiinnittää huomiota ja kesällä pidän ehkä vähän lyhyemmän tauon, ettei tarvitse aloittaa ihan alusta tauon jälkeen”, Korhonen suunnittelee.

Peruslyöminen on aina ollut Korhosen vahvuus. Kisatauon aikana terävyyttä on haettu lähinnä wedge-peliin sekä etenkin puttaamiseen.

”Hallissa on rakennettu puttiasentoa. Puttaamisen taso on heilahdellut liikaa. Huono päivä pitää saada paremmaksi. Valmentajani Markku Louhio on onneksi puttaamisen kanssa ihan parhaimmillaan. Hänellä on hyvin yksinkertaiset sävelet, joita hän on yrittänyt takoa päähäni 20 vuotta”, Korhonen nauraa.

Pelaajan taustatiimi pysyy saman kuin tähänkin asti, eikä yhteistyökumppaneidenkaan suhteen tapahdu suuria muutoksia. Pitkään tukijoina olleet Olvi ja Defa jatkavat mukana ja niiden lisäksi pääyhteistyökumppaniksi nousee Mercedes-Benz.

”Olvi Oyj on tehnyt Mikko Korhosen kanssa yhteistyötä jo viimeisten kahdeksan vuoden ajan ja nyt oli hyvä hetki laajentaa tätä yhteistyötä. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Mikon meille tuomaan näkyvyyteen. Mikko Korhosen positiivinen ja urheilullinen imago sopii erittäin hyvin Teho Sport -brändin identiteettiin”, Ari Ahjolinna Olvilta sanoo.

”DEFA on ollut Mikon tukena ammattiuran alusta lähtien ja hän on positiivisena ja reippaana urheilijana ollut erittäin hyvä brändimme edustaja kaikki nämä vuodet. DEFA:lla olemme erittäin iloisia, että voimme jatkaa tätä hienoa yhteistyötä ja tukea Mikkoa tälläkin kaudella. Toivotamme Mikolle tsemppiä uuteen kauteen!” Sauli Naski Defalta sanoo.

Randpark Golf Clubilla Johannesburgissa pelattavassa kilpailussa jaetaan palkintorahaa 1,21 miljoonaa euroa.

Korhosen lisäksi kentällä nähdään suomalaisista kiertueella niin sanotusti täydellä pelioikeudella pelaava Tapio Pulkkanen, sekä Challenge Tourin pelioikeuden kautta osallistumismahdollisuuden saavat Oliver Lindell ja Kalle Samooja.

”Todella hienoa, että saadaan kiertueelle mukaan uusia nuoria pelaajia Suomesta. Mutta kyllä tässä itselläkin virtaa riittää vielä!” Korhonen heittää.

www.mkorhonen.fi
www.Europeantour.com
lisätietoja myös: sami.sarpakunnas@golfpiste.com
041-5471769

» Takaisin edelliselle sivulle