Mikko Korhosen uran paras kausi päättyi Espanjassa

Golfari Mikko Korhoselle kuluva kausi on palkintorahassa mitattuna ollut uran paras. Kausi ei kuitenkaan todennäköisesti jatku kuluvan viikon jälkeen, sillä Korhonen karsiutui jatkosta Espanjan Sotograndessa käynnissä olevassa Andalucia Valderrama Masters -kilpailussa.

Korhonen ei löytänyt parasta peliään ja joutui tyytymään yhteistulokseen +8 (73-77), kun jatkopaikka olisi vaatinut neljä lyöntiä paremman yhteistuloksen.

”Kenttä on vaikea, mutta ei ihan noin tiukka (kuin tulos antaa olettaa).”

”Kausi on nyt ohi ja ehkä ihan hyvä niin. Heinäkuun jälkeen pelaamisessa ei ole paljon hyvää ollut. Alkukausi oli hyvä ja toinen puolisko oli pettymys, joten tavallaan jäi huono fiilis. Mutta samalla voi todeta, että tätä tämä on, ups and downs!”

Kisan toinen suomalainen, Mikko Ilonen, karsiutui tuloksella +9.

Korhonen, 37, ylsi kauden aikana kahdesti toiseksi ja kerran seitsemänneksi ja selviytyi jatkoon 14 kertaa 21 pelaamassaan kilpailussa. Palkintorahaa hän ansaitsi lähes 400 000 euroa.

Kauden tähtihetkiin lukeutui myös Kiinassa Shenzhen International -kilpailussa syntynyt hole-in-one, josta Korhonen sai palkinnoksi katumaasturin.

Ennen kuluvaa kautta Korhosen uran paras sijoitus Euroopan kiertueen kilpailuissa oli kolmas.

Korhonen varmisti pelioikeutensa pääkiertueelle rahalistasijoituksen perusteella jo kolmannen kerran peräkkäin. Kiertueen pistelistalla hän oli ennen tämänviikkoista kilpailua 94:s.

Kiertueen kolmen kisan mittainen finaalisarja käynnistyy Turkissa marraskuun ensimmäisellä viikolla. Korhosella on yhä mahdollisuus päästä mukaan kilpailuun, mutta todennäköisempää on, että Espanjan kilpailu jäi kauden viimeiseksi.

Seuraavan kerran Korhonen kilpailee kuitenkin jo marraskuun lopussa, kun Euroopan kiertueen seuraava kausi käynnistyy Hongkongissa.

”Nyt pidän kuukauden breikin ja sitten uusi kausi alkuun. Laitetaan fysiikkaa kuntoon ja kehitetään puttipeliin valmentajani Markku Louhion kanssa joku vastaus”, hän suunnitteli.