Mikko Korhonen ja Kim Koivu 12 parhaan joukkoon Portugalissa

Mikko Korhonen on sijoittunut jaetulle 12. sijalle golfin Euroopan kiertueen Portugal Mastrers -kilpailussa Portugalin Algarvessa. Korhonen teki yhteistuloksen -14 (66-69-64-71).

Vielä ennen viimeistä reikää hän jakoi kilpailussa neljättä sijaa. Laji näytti nurjaa puoltaan viimeisellä reiällä, kun Korhosen pallo päätyi kahdesti vesiesteeseen. Tuloksen oli lopulta triplabogey, jonka myötä suomalainen tippui jakamaan 12. sijaa.

”Näin tänään. Huono lopetus. Vikalla reiällä avaus lähti vähän hihaan ja jäi vasemmalle roikkumaan. Tuuli oli kuitenkin vasemmalta. Käytännössä kaksi päivän parasta draivia, mutta molemmat veteen. Raaka peli”, Korhonen kommentoi.

Päätöskierroksella Korhosen kärsivällisyyttä koeteltiin, sillä erinomaisesti putannut suomalainen joutui katselemaan useaan kertaan pallon kiertävän reiän sentin tai kahden etäisyydeltä.

Korhonen pelasi ensimmäiset 11 reikää yhden alle parin. Päivän paras jakso osui rei’ille 12–14, jotka hän pelasi kolme alle parin kolmen peräkkäisen birdien myötä.

”Alussa oli vähän nihkeää, vaikka hyviä paikkoja olikin muutama. Takaysillä pääsin hyvin mukaan peliin. Reiät 15–17 olisi pitänyt mennä alle parin, mutta menikin yhden yli”, hän jatkoi.

Kilpailun paras suomalainen oli Kim Koivu (-15) jaetulla seitsemännellä sijallaan. Suomalaisten hienon viikonlopun täydensi Tapio Pulkkanen (-5) 63. sijallaan.

Kilpailun voitti Tom Lewis. Englantilainen oli ykkönen Portugalissa myös vuonna 2011.

Korhonen tulee ansaitsemaan kilpailusta palkintorahaa noin 30 000 euroa (laskettu ennakkotietojen perusteella).

Seuraavan kerran hänet nähdään kentällä lokakuun toisella viikolla Englannissa British Masters -kilpailussa.