Mikko Korhonen pelaa kauden parasta turnaustaan Etelä-Afrikassa

Mikko Korhonen on DP World Tourin Steyn City Championship -kilpailussa jaetulla neljännellä sijalla kahden pelaamansa kierroksen jälkeen. Suomalaisen ruuti on ollut kuivaa ja hän on upottanut 36 reiän aikana jo 11 birdieä.

Vastaavasti takaiskuja parin ylittävien reikätulosten muodossa ei ole tullut vielä ainuttakaan, joten yhteistulos kahden kierroksen jälkeen on -11 (68–65). Korhosen tulos -7 oli perjantaina päivän parhaita. Vain kaksi pelaajaa pystyi parempaan.

Korhonen ei yleensä viihdy helpoilla kentillä, mutta kun peli kulkee, ei kisa-areenalla ole suurtakaan merkitystä. Avauspäivän jälkeen Korhonen kertoi, että sateiden kastelemalla kentällä pallo jää pudottuaan melkein paikoilleen, joten ”ihan tikanheittoa on lyöminen täällä”.

Se taas sopii sikäli Korhoselle, että hän on poikkeuksellisen tarkka rautapelaaja. Avauskierroksella torstaina hän osui viheriöihin lähestymisillään 78% tarkkuudella, ja avauksensa hän toimitti väylälle kaikki. Kilpailu on Korhoselle kuluvalla kaudella viides ja jatkopaikka toinen.

”Pehmeä on kenttä edelleen. Levenee väylät aika paljon, kun on märkää. Ihan hyvin olen lyönyt molempina päivinä, tänään sain muutaman pidemmänkin putin sisään. Oikeastaan eka viikko tänä vuonna, kun tunnen lyöväni ”omia” lyöntejäni. Aika hakusessa on peli tähän asti ollut. Koitetaan jatkaa samaa rataa”, Korhonen kommentoi.

Kilpailun kärjessä on isäntämaa Etelä-Afrikan James Hart Du Preez tuloksella -15. Urallaan 26-vuotias Du Preez ei ole mainetekoihin yltänyt eikä hänellä ole kovin paljoa kokemusta pääkiertueen kilpailuista.

Viikonlopun kierrokset tulevat olemaan Du Preezille melkoinen painekattila, joten vaikka Korhonen lähtee useamman lyönnin takaa-ajoasemasta jahtiin, on tilanne kisan voittokamppailun kannalta yhä täysin auki. Kuuden parhaan joukossa on viisi eteläafrikkalaista ja Korhonen.

Suomalaisittain kisa on edennyt erinomaisesti, sillä myös Sami Välimäki (-9), Tapio Pulkkanen (-9) ja Kalle Samooja (-6) ovat etenemässä jatkokierroksille.

» Takaisin edelliselle sivulle