Mikko Korhonen käynnisti kautensa vahvasti

Mikko Korhonen on sijoittumassa jaetulle 26. sijalle golfin DP World Tourin, entisen Euroopan kiertueen, Abu Dhabi Championship -kilpailussa. Kilpailun viimeinen kierros on yhä hieman kesken.

Korhonen päätti urakkansa sunnuntaina 71 (-1) lyönnin kierrokseen. Hänen yhteistuloksensa Yas Links -kentällä oli -3.

”Tämä oli kelpo startti. Sen verran ruosteessa olin kauden ekassa kisassa, että tämä tyydyttää kyllä! Caddie Nick (Mumford) sanoin vikan kierroksen 17. reiällä, kun löin pallon rautaviitosella draw’lla tuulta vasten griinille, että olen taas matkalla golfariksi. Siis kisan toka vikalla reiällä”, Korhonen naureskeli.

Korhonen pelasi sunnuntaina samassa ryhmässä golfin supertähden Rory McIlroyn kanssa. McIlroy onnistui pari lyöntiä Korhosta paremmin ja nousi jakamaan 13. sijaa. TV-kamerat seurasivat McIlroyta pitkin päivää, mutta muutamaan otteeseen kuviin saatiin myös Korhonen.

”Mukava päivä oli Roryn kanssa. Sen takia oli tietenkin vähän ylimääräistä hässäkkää, mutta ei pahemmin. Omakin peli parani koko ajan viikon edetessä, ja tänään oli hyvä tunne jo kropassa. Huono lopetus, mutta sellaista sattuu. Eteenpäin ja illaksi Dubaihin”, Korhonen summasi viikon annin.

Kilpailun neljäs kierros on yhä kesken. Korhonen tulee ansaitsemaan kilpailusta palkintorahaa arviolta noin 55 000 euroa. Kisa kuuluu rahakkaaseen Rolex Series -sarjaan, joten palkintopotti oli kahdeksan miljoonaa dollaria eli noin seitsemän miljoonaa euroa.

Kisaa johtaa Belgian Thomas Pieters tuloksella -10.

Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen karsiutuivat jatkokierroksilta. Sami Välimäki (+9) oli kilpailussa 72:s

» Takaisin edelliselle sivulle