Mikko Korhonen otti uran 25:nnen top 10 -sijan Italian Openissa

Italian Openissa kirjoitettiin sunnuntaina eriskummallinen ja ainutlaatuinen pala golfin historiaa, kun Tanskan Nicolai Højgaard otti voiton vain viikko sen jälkeen kuin kaksoisveli Rasmus voitti Sveitsissä.

Neljänneltä sijalta päätöspäivään lähtenyt Mikko Korhonen ei löytänyt sunnuntaina Italian Openissa sellaista pelivirettä, jolla hän olisi pystynyt tosissaan haastamaan kisan kärkeä turnauksen voitosta. Korhonen kirjasi yhteistuloksen -9 tehtyään sunnuntaina tuloksen 73 (+2)

Se riitti tasokkaassa kisassa komeaan kahdeksanteen sijaan.

”Aika kauhea päivä oli tänään. Löin minne sattuu ja luotto vähän meni siinä sitten. Taistella sai koko päivän ihan täysillä. Kentän setup oli tänään vähän haastavampi; vähän kovempi tuuli ja pinnat myös kovettuneet jonkun verran”, Korhonen kertoi.

Sunnuntai oli haastava ja Korhonen jakoi vuolaasti kiitosta aisaparilleen Nick Mumfordille.

”Onneksi on hyvä caddie. Kun itsellä ei enää kulje ajatus, niin sieltä tulee faktaa tiskiin. Pitkästä aikaa oli kunnolla yleisöä. Moni seurasi tietysti Tommya (Korhosen sunnuntainen pelipari, kisassa toisen sijan jakanut Tommy Fleetwood). Hieno juttu tietysti, mutta vaatii itseltä taas vähän totuttelua pysyä omassa ’tilassa’. Hyvä kokemus ja sijoitukseen olen suhteellisen tyytyväinen”, hän jatkoi.

Sijoitus top 10:ssä oli Korhoselle uran 25. Euroopan kiertueella ja neljäs kuluvalla kaudella. Kiertueen pistelistalla hän vahvistaa asemiaan parhaana suomalaisena nousten sijalle 47.

Tapio Pulkkanen oli 27:s, Sami Välimäki 46:s ja Kalle Samooja 60:s.

» Takaisin edelliselle sivulle