Scottish Open kerää maailmanhuiput major-kenraaliin

Scottish Open on huippupelaajille perinteinen kenraaliharjoitus sitä seuraavalla viikolla pelattavaan major-kilpailuun, The Openiin. Tämä vuosi ei ole poikkeus, ja mukana kilpailussa nähdään neljä pelaajaa maailmanlistan viiden kärjestä, myös maailmanlistan ykkönen Espanjan Jon Rahm.

Kilpailun palkintopotti on todella muhkea, peräti kahdeksan miljoonaa euroa. Lisäksi tarjolla on paikka The Openiin kisan kolmelle parhaalle kymmenen parhaan joukkoon sijoittuvalle pelaajalle, jolla pelipaikkaa ei ennestään ole.

Kilpailu pelataan The Reneissance Clubin kentällä. Se on links-kentäksi uusi ja avattu vuonna 2008. Kenttä on muillakin tavoin epätavallinen links-kenttä, sillä väylien reunoilla on epätyypilliseen tapaan jonkin verran puita.

Sää kisapaikalla ei ole ollut yhtä helteinen kuin kotimaassa.

”Sanotaanko että vielä ei ole tarvinnut kaivaa aurinkolaseja esiin. Vähän märkää on ollut, kenttä on aika lailla samanlainen kuin ennenkin. Vähän linksin tyylinen, mutta ei pelaa niin kovana ja nopeana. Vähän se tästä vielä kovettuu varmasti, jos ei sada pariin päivään”, Mikko Korhonen kommentoi tiista-iltana.

Sääennusteen mukaan luvassa kuitenkin on sadekuuroja periskottilaiseen tyyliin lähes päivittäin. Lämpötila ei kohoa yli 20 asteen ja viikonloppua kohden tuuli navakoituu.

Kilpailussa ovat mukana kaikki neljä Euroopan kiertueen suomalaista: Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki.

Covid-19 -rajoituksia on Skotlannissakin höllennetty ja kisapaikalle päästetään myös katsojia.

”Yleisöä on tulossa paikalle ja hyvä osallistujalista, joten eiköhän se tunnelma ala löytyä torstaina”, Korhonen ennakoi.

» Takaisin edelliselle sivulle