Korhoselta ja Pulkkaselta vahva startti Irlannin avoimissa

Irlannin avoin mestaruusturnaus lukeutuu Euroopan kiertueella niin sanottujen isojen kisojen joukkoon. Ensimmäisen kerran kilpailu pelattiin 1927 ja vuodesta 1975 asti se on järjestetty vuosittain.

Kisassa on tuhti kolmen miljoonan euron palkintopotti ja moni kiertueen huipuista nähdään Irlannissa joka vuosi. Kotiyleisöä huudattavat tänä vuonna Mount Julietin kentällä Rory McIlroy, Shane Lowry ja Padraig Harrington.

Myös Mikko Korhonen on pelannut Irlannin avoimet useasti. Paras saavutus on vuoden 2016 23:s sija. Tänä vuonna kilpailussa on lisäpanosta, kun tarjolla on paikka The Openiin kolmelle parhaalle kymmenen parhaan joukkoon sijoittuvalle pelaajalle, jolla osallistumisoikeutta ei ennestään ole.

Mikko Korhonen käynnisti kilpailunsa torstaina ryhdikkäästi tuloksella 69 (-3). Hän teki kierroksellaan neljä birdieä ja piti korttinsa puhtaana bogeista aina päätösreiälle asti.

” Hyvä kierros ja tästä hyvä jatkaa. Hyvää peliä ekat 12–13 reikää, sitten ehkä vähän loppui bensa ja oli vähän puolustamista loppuun. Pieni tauko näkyy otteissa, huomaa, kun alkaa keskittyminen rakoilla ja ajatukset seikkailla. Kestää pari päivää päästä taas hyvään flow’hun”, Korhonen sanoi.

Korhosen peliseura oli tuttua, kun Tapio Pulkkanen arvottiin samaan ryhmään. Koskaan aikaisemmin kaksikko ei ole ollut kilpailussa samassa ryhmässä. Pulkkanen teki Korhosen tapaan tuloksen 69. Kaksikko jakaa oman kierroksensa jälkeen sijaa 17.

Kisan muut suomalaiset, Kalle Samooja ja Sami Välimäki, pelaavat ensimmäisen kierroksensa iltapäivän ryhmissä.

» Takaisin edelliselle sivulle