Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen pelaavat kaksi ensimmäistä kierrosta samassa ryhmässä Irlannissa

Golfin Euroopan kiertueella pelataan tulevina viikkoina paitsi isoista rahoista myös viimeisistä pelipaikoista kauden neljänteen majoriin, The Openiin. Sekä kuluvalla viikolla Irlannissa että seuraavalla viikolla Skotlannissa pöydällä on The Openin pelioikeus kolmelle parhaalle kymmenen parhaan joukkoon sijoittuvalle pelaajalle, jolla paikkaa ei ennestään ole.

Irlannissa koossa on pitkästä aikaa koko Suomen tuttu ET-nelikko, Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki.

Korhonen ja Pulkkanen tekevät toisilleen seuraa kahden ensimmäisen kierroksen ajan. Kolmikon täydentää Yhdysvaltojen Sean Crocker. Ryhmä käynnistää kilpailunsa torstaina kello 12.30 Suomen aikaa.

”Kiva päästä Tapsan kanssa ladulle, ei ihan joka viikko osu Suomalaisia samaan ryhmään”, Korhonen hehkutti.

”Ihan hyvä meno nyt, kun saatiin matkalaukutkin tänne. Oli vähän kamat hukassa, Amsterdamissa oli ilmeisesti jotain ongelmaa ollut. Bägi tuli siis ihan normaalisti, mutta vaatteet ei. Tänään vetelin ihan t-paidassa ja lökärisortseissa treenirundia, ja tunsin itseni aika turistiksi”, Korhonen nauroi.

Perinteikkään Irish Openin kisakenttä vaihtuu vuosittain. Nyt vuorossa on Mount Juliet Kilkennyssä, maan kaakkoisosassa. Kenttä on isännöinyt ET-kisaa viidesti, joskin viimeksi vuonna 2004.

Mount Juliet on puistokenttä, jonka puiden reunustamat väylät sopivat lähtökohtaisesti mainiosti Korhosen pelille ja vahvuuksille.

”Kivan oloinen baana. Ei mikään pitkä, mutta tarkkuutta vaativa. Hyvät greenit. Tehdään hyvät suunnitelmat ja koitetaan pelata fiksusti. Onhan se Open-paikka mielessä, mutta pelataan nyt ensin”, Korhonen suunnitteli.

Mukana kisassa nähdään maanosan huippunimistä mm. Englannin Tommy Fleetwood, Saksan Martin Kaymer sekä tietenkin Vihreän saaren suursuosikit Shane Lowry ja Rory McIlroy. Taso on läpi linjan kova.

» Takaisin edelliselle sivulle