Mikko Korhonen palaa tauolta tositoimiin Gran Canarian ET-kilpailussa torstaina

Golfin Euroopan kiertueella pelataan seuraavat kolme viikkoa Kanariansaarilla. Kuluvalla viikolla kisataan Gran Canarialla, kahtena seuraavana Teneriffalla.

Gran Canarialla mukana on peräti neljä suomalaista: Janne Kaske, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja sekä helmikuun ensimmäisen viikon jälkeen kisatauolle vetäytynyt Mikko Korhonen.

Korhonen totesi heti kauden alkumetreillä jatkuvan koronatestaamisen, kuplassa elämisen ja karanteenien olevan niin stressaavia, että hän päätti keskittyä keväällä treenaamiseen kilpailemisen sijaan. Kolmessa pelaamassaan kisassa Korhonen pokkasi sijat 15, 35 ja 33. Kiertueen pistelistalla hän on niiden ansiosta edelleen sijalla 64.

”Matkustamisen sekä kuplaviikkojen aikana hermoja kyllä koetellaan. Normaalista alkaa olla jo pitkä aika. Täytyy kuitenkin koittaa asennoitua hyvin ja mennä niin sanotusti ilon kautta”, hän luonnehti.

Kuluvan viikon jälkeen Korhonen pelaa ensimmäisen Teneriffan kisan, mutta palaa sen jälkeen Suomeen ottamaan happea ennen toukokuun puolivälissä pelattavaa British Mastersia.

Korhonen ehti hio peliään manner-Espanjan auringossa reilun viikon ennen siirtymistä lomasaarille.

”Olin nyt jo toisen viikon pätkän Espanjassa, treenasin lähinnä Sotogranden maisemissa. Siellä olivat kyllä pinnat ja vastaanotto ihan viimeisen päälle kohdillaan. Ehkä voisi sanoa, että oma peli on menossa oikeaan suuntaan, toki tässä ollaan vielä aika kaukana vielä tammi–helmikuun vireestä, pitkä kisatauko tässä on taas ollut”, Korhonen luonnehti.

Tämän viikkoinen kisakenttä, Meloneras Golf, on tuttu monelle suomalaisellekin, sillä se sijaitsee aivan Maspalomaksen lomakeitaan kainalossa. Kyseessä ei kuitenkaan ole helppo lomakenttä, vaan uskottava kisakenttä myös maanosan huipuille.

”Leppoisan oloinen paikka. Kenttä vaikutti ihan hyvältä, yhdeksän reikää pelasin tänään. Napakat greenit. Raffia ei ollut ollenkaan. Tuuli lienee haasteellinen täällä varsinkin iltapäivällä”, Mikko Korhonen luonnehti.

» Takaisin edelliselle sivulle