Mikko Korhosella selvät askelmerkit uran kymmenenteen ET-kauteen: ”Pitää päästä takaisin omalle tasolle, ja toivottavasti nopeasti.”

Euroopan kiertueen kokenein suomalainen myöntää, että viime kausi koetteli motivaatiota. Alkavan kauden alla motivaatio- ja terveyshuolista ei ole tietoakaan.

”Kuukausi aavikolla.” Se odottaa Mikko Korhosta heti vuoden 2021 alkajaisiksi. Euroopan kiertue käynnistyy Abu Dhabissa 21. tammikuuta ja Korhonen lähti valmistautumaan kilpailuun, ja koko alkavaan kauteen, Dubaihin jo hyvissä ajoin viime lauantaina.

Varmojen sääolosuhteidensa ja loistavien harjoitusolosuhteidensa ansiosta Dubaista on muodostunut vakiotukikohta monille huippugolfareille, myös Suomen kärkikaartille. Korhosen lisäksi emiraatissa valmistautuvat kauteen myös Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja.

Abu Dhabin kisa on jo useamman vuoden ajan käynnistänyt Mikko Korhosen kisavuoden. Tänä vuonna se on yksi kauden neljästä Rolex Series -kisasta. Palkintopotissa on kahdeksan miljoonaa dollaria eli noin 6,57 miljoonaa euroa. Rolex-kisojen ja muutamien muiden yksittäisten isojen kisojen painoarvo kiertueen pistelistaa silmällä pitäen alkavalla kaudella tavallistakin suurempi, sillä kisakalenteri on hyvin kaksijakoinen.

”Kalenteri näyttää aika hyvältä. Pelaan todennäköisesti sellaiset parikymmentä kisaa. Alku tulee olemaan kuplatouhua, toivottavasti kesällä jo normalisoituu”, Korhonen sanoo.

Abu Dhabin kisan jälkeen Korhonen pelaa Dubain kisan tammikuun lopussa, sen jälkeen vuorossa on Saudi-Arabia helmikuun alussa.

”Aika rauhallinen tämä kevätkausi on. Pelaan siinä ehkä 5–6 kisaa ennen Mastersia huhtikuun alussa. Sitten tullaankin Eurooppaan. Siinä on pari kisaa Kanarialla ja perään Portugali”, Korhonen suunnittelee.

Mitään varsinaisen uutta asetelmassa ei ole suomalaiselle, joka on pelannut ammatikseen golfia vuodesta 2001 lähtien. Challenge Tourilla Korhonen pelasi ensimmäisen täyden kautensa 2006 ja Euroopan kiertueella 2011. Kevätkauden jälkeen kasassa on jo 200 kilpailua pääkiertueella. Edellä on suomalaisista vain Mikko Ilonen.

Korhonen on sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon 21 kertaa eli enemmän kuin joka kymmenennessä startissaan. Palkintopallisijoja on kahdeksan, niistä voittoja kaksi. Voittaminen on se, mitä Korhonen edelleen tavoittelee.

”Omat tavoitteet on kirjattu ylös. En niitä lähde avaamaan, mutta sanotaan, että jos ne täyttyvät, niin olen mukana olympialaisissa. Tavoitteet liittyvät majoreihin – ja siihen, että nostaisin vielä kannuakin joskus”, hän sanoo mystisesti.

Näillä näkymin ensi kesänä golfia pelataan Tokion olympiakisoissa, sikäli kun ne järjestetään. Tällä hetkellä Korhosen edellä ovat olympiarankingissa Sami Välimäki ja Kalle Samooja. Kisaliput leimataan kuitenkin vasta keskikesällä, joten vielä on turhan aikaista sanoa, ketkä Suomea Tokiossa lopulta edustavat.

Viime kaudella Korhonen kärsi kyynärpäävammasta. Kun harjoittelu jäi sen johdosta tavallista vähemmälle, olivat tulokset sen mukaisia. Se taas söi motivaatiota. Ehjän ja menestyksekkään kauden pelanneet Kalle Samooja ja Sami Välimäki nousivat Korhosen ohi kiertueen pistelistalla ja maailmanlistalla.

”Olen aina saanut motivaatiota siitä, että muut suomalaiset pelaavat hyvin. Lähden haastamaan heitä. Pitää vain päästä omalle tasolle takaisin, ja toivottavasti se tapahtuu nopeasti. Nöyrin mielin lähden eteenpäin ja duunia pitää tehdä”, hän näkee.

Suomessa Korhonen on harjoitellut talvella sekä lajia, että fysiikkaa. Tärkeään rooliin on hieman yllättäen noussut uinti. Uimassa Korhonen käväisi vielä viimeisenä iltana ennen lentoa Dubaihin.

”Uiminen on tullut niskan takia minulle aika tärkeäksi. Kyynärpäävammat ovat ilmeisesti niskaperäisiä. Uiminen tekee niskalle hyvää ja aktivoi hyvin myös kehon syviä lihaksia. Olympiaryhmän urheilijat pääsevät Mäkelänrinteen halliin harjoittelemaan, vaikka se on muilta käyttäjiltä kiinni koronan johdosta. On aika hieno fiilis uida siellä yksin, kun missään ei ole ketään ja veden pinta on suuressa hallissa täysin tyyni”, hän hehkuttaa.

Alkavan kauden toiveet liittyvät Korhosella samaan asiaan kuin suurimmalla osalla suomalaisista ja koko maailmasta.

”Toivottavasti saadaan rokotteet puremaan kevään mittaan. On ihan eri asia myös pelata, kun paikalla on yleisöä. Sellaiset pienet asiat kuin että pääsee syömään kenttäalueen ulkopuolelle, lisäävät viihtyvyyttä ja tuovat motivaatiota aika paljon. Nyt sen osaa nähdä, että onhan tämä ollut kivaa aikaa pelata ja pyöriä ET:llä. Mutta viime vuonna siitä tuli vähän pakkopullaa. Kiva kun on näkyvissä, että elämä normalisoituu.”

» Takaisin edelliselle sivulle