Mikko Korhonen tyytyväinen kauden loppukiriin, ”Tuntuu pitkästä aikaa siltä, että olen menossa oikeaan suuntaan.”

Mikko Korhonen päätti kautensa golfin Euroopan kiertueella tyylillä. Hän oli kierrostaan vielä 11 reiän jälkeen yksi yli parin, mutta tekemällä neljä birdieä seitsemän viimeisen reiän aikana Korhonen kirjautti lopulta kierrostulokseksi 69 (-3).

Hänen yhteistuloksensa Golf in Dubai Championship -kilpailussa oli -13 (66-69­-71-69) ja sijoituksensa jaettu 30:s (kisa on edelleen himan kesken, joten sijoitus saattaa muuttua).

”Hyvä lopetus tänään, alku oli taas vähän nihkeä. Kroppa heräilee vasta takaysillä ja vasta sitten pystyy vetämään kunnolla. Aamut ovat olleet vaikeita jo vähän aikaa, lämmittelyyn pitää vaan jatkossa panostaa lisää. Mutta nyt tuntuu pitkästä aikaa siltä, että olen taas menossa oikeaan suuntaan”, Korhonen kommentoi.

Kilpailu oli 40-vuotiaalle Korhoselle kauden viimeinen, sillä häntä ei nähdä mukana kiertueen finaalissa ensi viikolla.

Kuluvalla kaudella Korhonen kärsi kyynärpäävammasta, joka on nyt kunnossa, ja pelasi vain 14 turnausta. Niissä parhaat sijoitukset olivat neljäs ja kuudes. Kiertueen pistelistalla hän on sijalla 110. Dubaista Korhonen tulee ansaitsemaan palkintorahaa lähes kahdeksan tuhatta euroa (vahvistamatta, laskettu ennakkotietojen perusteella). Kausiansiot nousevat noin 180 000 euroon.

”Kokonaisuutena kausi oli vähän sumuinen, varmaan monella aika sama fiilis. Kisat eivät tuntuneet kisoilta ja pelattiin vähän mitä sattuu kenttiä, joissa cut-raja oli -5 ja voittoon tarvittiin -25. Mutta hieno puristus silti tourilta, että ylipäänsä pelattiin! Vaikka tietenkin tämä ’kuplassa’ oleminen on pidemmän päälle aika puuduttavaa.”

Korhonen jää vielä pariksi päiväksi hiomaan peliään Dubaihin. Kotiin hän lentää alkuviikosta.

”Tiistaiksi tulen kotiin, sain nakin vielä huomiseen pro-amiin. Ensi kausi olisi tarkoitus avata Abu Dhabissa”, hän kertoo viitaten Abu Dhabi Championship -kilpailuun, joka pelataan yleensä tammikuun puolivälissä.