Mikko Korhonen tahkoo pitkiä treenipäiviä Dubain kisan alla: ”Nyt sitten lyödään niitä palloja”

Mikko Korhonen on mukana keskiviikkona käynnistyvässä Golf in Dubai Championship -kilpailussa, joka saattaa olla hänelle kauden viimeinen. Ensi viikolla pelattavaan kiertueen finaaliin Korhonen pääsee mukaan todennäköisesti vain voittamalla tällä viikolla.

”Viimeistä viedään todennäköisesti. Voitosta tietysti pelataan ja ennen kaikkea olisi hienoa pelata voitosta täällä viikonloppuna”, hän sanoo.

Kuluva kausi on ollut hyvin erikoinen ja monella tavalla Korhosen kohdalla tavallista haastavampi.

”Oma kunto on ollut koko tämän ”korona -ajan” aika ailahteleva. Välillä pelaaminen on ollut todella hyvää ja heti perään aivan kuraa. Tenniskyynärpää on onneksi jo voiton puolella, mutta sitä kuntouttaessa meni 4–5 kuukautta käytännössä treenaamatta ja se kyllä näkyy. Kyllä ne pallot pitää jossain vaiheessa lyödä, jos mielii pelata hyviä pätkiä”, Korhonen taustoittaa.

Korhonen on sijoittunut ET:n kokonaisrankingissa 100 parhaan joukkoon viidellä viime kaudella. Kahdella viime kaudella hän on yltänyt 50 parhaan joukkoon. Näillä kaikilla kausilla hän on pelannut vähintään 21 kilpailua. Kuluvan viikon kisa on kuitenkin vasta 14:s tällä kaudella, kymmenen parhaan joukkoon hän on yltänyt kahdesti.

Dubai on hänelle tuttu ja mieluisa harjoittelukohde. Aina kun viivalla ollaan, tähtäimessä on mahdollisimman hyvä menestys, mutta kun Suomessa jo kärvistellään talven keskellä, aikoo Korhonen käyttää kisamatkan kaikki päivät tiukkaan harjoitteluun.

”Hyvä paikka on kisata ja kelit kohdillaan. Nyt sitten lyödään niitä palloja, ja katse on tietyllä tavalla jo käännetty ensi vuoteen. Kisa tietysti pelataan normaalisti, treeniä vain on tavallista enemmän.”

Covid-19 näkyy Euroopan kiertueen arjessa edelleen rajusti. Pelaajien liikkuvuutta ja sosiaalisia kontakteja rajoitetaan ja Dubaissa toimet ovat jopa kireämmät kuin monessa muussa maassa.

”Täällä on tiukat toimet Koronan suhteen. Hotelleissa on ”kuplat” käytössä ja maskeja pidetään ulkonakin sakon uhalla”, Korhonen kertoo.

» Takaisin edelliselle sivulle