Mikko Korhonen tervehtii ilolla European Tourin uutta kilpailumuotoa

Euroopan kiertueella pelataan toista viikkoa peräkkäin Kyproksella Aphrodite Hillsin kentällä. Viime viikolla suomalaiset onnistuivat erinomaisesti perinteisessä neljän kierroksen lyöntipelissä – Kalle Samooja oli toinen, Sami Välimäki kuudes, Mikko Korhonen 17. ja Tapio Pulkkanen 58. – mutta tällä viikolla pelimuoto vaihtuu.

Aphrodite Hills Cyprus Showdown -kilpailussa kokeillaan uutta pelimuotoa. Kahden kierroksen jälkeen jatkoon etenee kisan 32 parasta. Sen jälkeen tulokset nollataan. Kolmannelta kierrokselta päätöspäivään etenee 16 parasta, ja tämänkin jälkeen tulokset nollataan. Voittaja ratkeaa lopulta sunnuntaina 16 parhaan pelaajan kesken viimeisen kierroksen tulosten perusteella.

”Sama baana tälläkin viikolla, se kyllä alkaa jo olemaan tuttu. Onhan tämä vähän erikoista aloittaa uutta viikkoa samassa paikassa, mutta onneksi pelimuotoa on vähän sorvattu”, Korhonen kommentoi.

”Pelimuoto vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Onhan se ihan hyvä, että koittavat keksiä uutta, kyllä sieltä sitä kautta jotain hyvääkin tulee. Tuskin 72 reiän lyöntipeliä koskaan syrjäytetään niin sanottuna peruspelimuotona, mutta hyvä että on muutakin välillä”, Korhonen sanoi.

Korhosella on kokemusta erilaisista pelimuodoista. Ne ovat myös sopineet hänelle hyvin. Hän otti uransa ensimmäisen ET-voiton Itävallassa 2018 Shot Clock Masters -kilpailussa, jossa pelaajien käyttämää lyöntiaikaa valvottiin tavallista tarkemmin ja ajan ylityksistä määrättiin lyöntirangaistuksia.

Koko suomalaiselikko on mukana tämänviikkoisessa kilpailussa. Torstaina kaikki pelaavat aamuryhmissä. Korhonen käynnistää kilpailunsa kello 8.25 ja viimeisenä suomalaisista matkaan ampaisee Kalle Samooja 10 minuuttia Korhosen jälkeen.

Kilpailussa jaetaan palkintorahaa miljoona euroa.

» Takaisin edelliselle sivulle