Mikko Korhonen valmiina uransa neljänteen BMW PGA Championshipiin

Mikko Korhonen on mukana neljättä kertaa urallaan Englannin Virginia Waterissa, Lontoon länsipuolella, Wentworth Golf Clubilla pelattavassa golfin Euroopan kiertueen lippulaivakilpailussa BMW PGA Championshipissä.

Kisa lukeutuu vuoden odotetuimpiin ja se kerää poikkeuksetta paikalle kiertueen parhaimmiston. Palkintorahaa kisassa jaetaan muhkeat seitsemän miljoonaa dollaria eli hitusen vajaat kuusi miljoonaa euroa.

Viime vuonna Korhonen sijoittui kilpailussa jaetulle 37. sijalle ja kaksi vuotta sitten hän oli 15:s. Vaikea kenttä sopii hyvin tarkkuudestaan tunnetulle suomalaiselle.

”Täällä on aika märkää ja kenttä pelaa tavallista pidempänä tällä viikolla. Onneksi griinit ovat täällä aina todella hyvät”, Korhonen kertoi.

Kisassa ovat mukana myös Sami Välimäki, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen. Koskaan aiemmin kyseisessä kisassa ei neljää suomalaista ole nähty.

Kuluvan viikon jälkeen kiertueen ohjelmassa on vielä neljä pienempää kisaa, major-turnaus Masters ja Dubain finaalikisa joulukuussa. Dubaihin pääsee mukaan 60 kiertueen rahalistan parasta. Ennen torstaina alkavaa kilpailua Korhonen on pistelistalla 89:s.

Korhonen ei vielä ole lyönyt lukkoon loppukauden ohjelmaa, mutta Dubain finaali on ollut yksi kauden tavoitteista.

”En oikein osaa sanoo mitään vielä kalenterista, on tämä erikoinen vuosi kaiken kaikkiaan.

Jaksamista koetellaan vähän enemmän kuin normaalisti, mutta näillä mennään ja koitetaan jaksaa painaa loppuun asti”, hän kertoo.

» Takaisin edelliselle sivulle