Lähipeli ja putti Mikko Korhosen turva Scottish Openin päätöskierroksella sunnuntaina

Mikko Korhonen teki tuloksen 74 (+3) golfin Euroopan kiertueen Scottish Open -kilpailun päätöskierroksella sunnuntaina. Hänen yhteistuloksensa oli par ja sijoitus jaettu 49:s.

Korhonen tulee ansaitsemaan palkintorahaa noin 30 000 euroa. Kiertueen pistelistalla hän tipahtaa muutaman sijan, mutta säilyttää asemansa 90 parhaan joukossa.

Jatkopaikka kovatasoisessa Rolex Series -sarjan kilpailussa voidaan laskea onnistumiseksi, mutta täysin lopputulos ei kokenutta pelimiestä tyydyttänyt.

”Veto oli täysin kateissa tänään, meni vissiin energiat eiliseen kaikki. En vaan osunut palloon, piste! Vikalla olin rauta-9 kädessä keskellä väylää, mutta tunne oli, että en osu griiniin. Ehkä pää oli jotenkin niin jumissa jo lopussa, etten yhtään tiennyt mitä pitää tehdä. Kauhea fiilis pelata”, Korhonen tilitti avoimesti.

Kierroksen aikana suomalainen teki kolme birdieä ja teki poikkeuksellisesti peräti kuusi bogia.

”Lähipeli ja putti olivat ihan ok tänään ja pelastivat sentään jonkunlaisen tuloksen. Ei muuta kuin rangelle etsimään osumaa ensi viikolle”, Korhonen päätti viitaten ensi viikolla Englannin Wentworthissa pelattavaan kuuluvaan BMW PGA Championship -kilpailuun. Kisa lukeutuu kiertueen arvostetuimpiin ja siinä nähdään mukana ensimmäistä kertaa pelati neljä suomalaista.

Kalle Samooja (-7) sijoittui Scottish Openissa yhdeksänneksi ollen kisan paras suomalainen. Sami Välimäki oli yhteistuloksella +4 kilpailussa 67:s.

Kisan voitto ratkeaa uusinnassa Englannin Aaron Rain ja Tommy Fleetwoodin kesken.