Mikko Korhonen hyödynsi tuulettoman kelin Scottish Openin avauspäivänä

Golfin Euroopan kiertueen Scottish Open -kilpailun ensimmäisellä kierroksella tulostaso kohosi kovaksi. Edinburghin itäpuolella, The Reneissance Clubin kentällä kärkipaikkaa pitää ensimmäisen kierroksen jälkeen hallussaan Englannin kokenut Lee Westwood hurjalla tuloksella 62 (-9).

Palkintoarvoltaan muhkeassa, peräti seitsemän miljoonan dollarin eli noin kuuden miljoonan euron Rolex Series -kisassa pelaa neljä suomalaista. Heistä kisan aloitti terävimmin Kalle Samooja, joka teki tuloksen 65 (-6). Sami Välimäki ja Mikko Korhonen ylsivät tulokseen 68 (-3). Suomalaiskaksikko jakaa 14. sijaa, Samooja viidettä. Tapio Pulkkanen on tuloksella 70 (-1) sijalla 39.

Korhonen väläytteli tavaramerkikseen noussutta tasaisuutta, sillä hän ei sortunut päivän aikana yhteenkään bogiin. Birdiejä syntyi kolme, niistä kaksi par-viitosilla ja yksi par-kolmosella. Korhonen oli tyytyväinen tekemiseensä, ja hieman paremmalla viimeistelyllä hänellä olisi ollut mahdollisuuksia jopa parempaan kierrostulokseen.

”Ihan vahvaa lyömistä tänään. Saatiin hemmetin hyvä keli iltapäivälle, tuulta ei ollut juuri lainkaan. Putti ei tippunut ollenkaan tänään, vaikka paikkoja oli reilusti. Silti ihan hyvä päivä”, hän kertoi.

”Tyynessä kelissä kentällä on mahdollisuus pelata hyvä tulos, mutta se muuttuu ihan täysin, kun alkaa tuulla”, hän jatkoi.

Perjantaina suomalaiset lähtevät kentälle aamuvuorossa. Mikko Korhonen starttaa kierroksensa klo 9.14 paikallista aikaa eli kello 11.14 Suomen aikaa. Suomalaisten arpaonni tuntuu jatkuvan kelien suhteen, sillä sääennuste lupaa suhteellisen vakaata ja tyyntä keliä myös perjantaiaamulle.

» Takaisin edelliselle sivulle