Mikko Korhonen nousi kärkikamppailuun Hero Openissa

Olosuhteet olivat Englannin Birgminghamissa pelattavan Hero Open -kilpailun toisena kilpailupäivänä perjantain avauskierrosta haastavammat, kun tuuli paitsi vaikeutti lyömistä myös kuivatti viheriöiden pinnat entistä nopeammiksi.

Suomalaisista ensimmäisenä toiselle kierrokselle lähtenyt Mikko Korhonen selvitti haasteet hienosti tehden kierrostuloksen 69 (-3). Samalla Korhonen siirtyi yhteistulokseen -8. Hän jakaa oman kierroksensa jälkeen kisassa kolmatta sijaa kolme lyöntiä kisaa johtavasta Espanjan Sebastian Garcia Rodriguezista jääneenä.

Samassa tuloksessa Korhosen kanssa on neljä muuta pelaajaa.

”Hyvä kierros tänään. Vähän enemmän tuulta, joten olosuhteet olivat haastavat. Melkein 30 astetta lämmintä, niin kuula lentää kyllä pitkälle. Siinä yhtälössä mailavalintojen tekeminen oli tavallista haastavampaa, mutta ihan hyvin selvisin ilman suurempia kupruja. Kenttä alkaa kovettua kivasti, niin tulee jännä viikonloppu!”, Korhonen kommentoi.

Perjantaina Korhosen kierros käynnistyi takellellen bogilla. Sen hän kuittasi iskemällä kolme peräkkäistä birdieä. Kaikkiaan birdiejä kertyi viisi ja bogeja kaksi. Birdieistä kolme syntyi par-viitosilla.

Kierroksen loppupuolella suomalainen paitsi upotti komean birdien reiällä 17 myös pelasti muutamaan otteeseen parin erinomaisen puttaamisensa ansiosta. Hyvät otteet huomioitiin myös kisalähetyksessä, jossa Korhonen vilahteli useaan otteeseen.

Kisan muista suomalaisista Kalle Samooja (-4) käynnisti kierroksensa 15.50 Suomen aikaa. Tapio Pulkkanen (-2) on kierroksensa puolivälissä tuloksessa par.

» Takaisin edelliselle sivulle