Hitaasti koneitaan käynnistellyt Mikko Korhonen jatkaa keskikastissa British Mastersissa

Close Housen kentän takalenkki on ollut Mikko Korhoselle huomattavasti etuyhdeksikköä tuloksekkaampi golfin Euroopan kiertueen British Masters -kilpailussa Englannin Newcastlessa.

Korhonen teki perjantaina kilpailun kolmannella kierroksella tuloksen 70 (-1) ja siirtyi yhteistulokseen -3. Sillä hän jakaa kilpailussa oman kierroksensa jälkeen sijaa 48.

Eiliseen tapaan Korhonen teki kaikki kierroksen birdiet jälkimmäisellä yhdeksiköllä aikana. Kaksi kolmesta birdiestä syntyi par 5 -väylillä. Tänään korttiin lipsahti kuitenkin myös kaksi bogia, toinen kakkosväylällä ja toinen 18:nnella.

Kolmen kierroksen aikana Korhonen on tehnyt etuyhdeksikön aikana kaksi birdieä, kun jälkimmäisellä yhdeksiköllä niitä on syntynyt seitsemän.

”No ei niillä yhdeksiköillä nyt niin hirveästi ole eroa, diesel vaan lämpenee hitaasti. Putteja olisi kiva laittaa sisään muutama, vaikka tänään oli jo ihan hyviä yrityksiä. Vähän jäykkää touhua kaiken kaikkiaan, huomaa kyllä rasituksen kropassa”, Korhonen sanoi viitaten pitkään kilpailutaukoon, joka näkyy ajoittain myös pienoisena hapuiluna.

”Kaikenlaista yllättävää tapahtuu kentällä, esimerkiksi puttaat yhtäkkiä kahdeksan metrin putin kolme metriä pitkäksi. Kaikenlaisia tuollaisia, niin sanottuja aivopieruja.”

Kilpailun terävin kärki on karannut suomalaisen ulottumattomiin, mutta tasaisessa keskikastissa muutaman lyönnin kiri lauantaisella päätöskierroksella auttaisi kohentamaan sijoitusta herkästi jopa 20 sijaa.

Isäntämaa Englannin Sam Horsfield löysi perjantaina peliinsä hurjan vaihteen. Horsfield nousi kisan kärkeen yhteistuloksella -12 pelattuaan kolmannen kierroksen 61 lyönnillä eli kymmenen alle parin.

Kilpailun kärki käynnisti kolmannen kierroksensa vasta 15.50 Suomen aikaa. Kilpailu päättyy lauantaina.

» Takaisin edelliselle sivulle