Nelikymppisiä kisakentällä juhlinut Mikko Korhonen ainoana suomalaisena jatkoon British Masters -kilpailussa

Torstaina 40-vuotissyntymäpäiviään juhlinut Mikko Korhonen otti uransa 129:nnen jatkopaikan golfin Euroopan kiertueella, kun hän selviytyi jatkokierroksille British Masters -kilpailussa Englannin Newcastlessa.

Korhosen yhteistulos on kahden kierroksen jälkeen -2 (71–69). Hän oli vielä kierroksen puolivälissä kierrostaan yksi yli parin, mutta puristi birdiet reiälle 10, 17 ja 18.

Kuten niin usein, käytti Korhonen kentän par-viitoset hyväkseen erinomaisesti. Close Housen kentällä on poikkeuksellisesti vain kolme par-viitosta, mutta ne Korhonen pelasi torstaina kaksi alle parin.

”Maistuu kyllä näin synttäripäivänä tällainen lopetus ja viikonloppu kutsuu! Siistiä!

Vähän vaisua oli tänään noin muuten, ehkä ikä alkoi painaa”, Korhonen analysoi.

”Lähestymiset olivat tänään vähän heikkoja ja kun sain birdiepaikkoja, niin putit menivät ohi. Selvää ruostetta vielä ja kyllä kroppakin vähän huutaa hoosiannaa, kun pitkästä aikaa tulee monta päivää putkeen kunnon peliä. Hyvä näin!” sanoi ensimmäisen kilpailunsa sitten maaliskuun alun pelaava suomalainen.

Kalle Samooja (+1), Tapio Pulkkanen (+1/ 17 reikää) ja Sami Välimäki (+7) tulevat karsiutumaan Englannin Newcastlessa pelattavan kilpailun kahdelta jälkimmäiseltä kierrokselta. Cut-rajaksi on muodostumassa tulos -1.

Kilpailua johtaa Italian Renato Paratore tuloksella -11. Palkintoarvoltaan 1,25 miljoonan euron kilpailu käynnistyi poikkeuksellisesti keskiviikkona ja se päättyy lauantaina.

» Takaisin edelliselle sivulle