Mikko Korhonen palaa pelikentille keskiviikkona British Mastersissa: ”Kiva päästä taas kehiin”

Mikko Korhonen pelaa ensimmäisen kilpailunsa golfin Euroopan kiertueella sitten maaliskuun alun, kun Englannin Newcastlessa mitellään perinteikäs British Masters -kilpailu. Korhosen lisäksi kisassa pelaavat suomalaisista Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki.

Neljän ja puolen kuukauden pakkoloman jälkeen suomalaiskonkari puhkuu intoa. Ennätyksellisen pitkäksi venyneen pelitauon Korhonen on käyttänyt hyödyksi harjoitellen perus- ja lihaskuntoa. Golfharjoitteluun hän on panostanut enemmän muutaman viime viikon ajan.

”Kiva päästä taas kehiin. Alkoi jo olemaan tylsää! On tätä kaivattu. Nyt sen vasta huomaa, kun pääsee paikan päälle. Rajoituksista huolimatta siistiä on!”

Korhonen ei lähtenyt mukaan kahteen heinäkuun alkupuolella Itävallassa pelattuun ET:n ja CT:n yhteiskisaan, joissa moni suomalainen teki paluun kansainvälisille, vaan keskittyi mieluummin harjoitteluun. Kiertueen siirtyessä Britteinsaarille nousee kilpailuiden taso huomattavasti. Korhonen pääsi tutustumaan kenttään maanantaina. Tavallisesta poiketen kilpailu käynnistyy jo keskiviikkona.

”Eilen vedettiin jo 18 reikää suomalaisten kesken, oli kyllä mahtavaa päästä kisapinnoille vetämään. On se vaan niin erilaista, heti alkoi lyönnitkin paranemaan”, Korhonen hehkuttaa.

”Ekoissa kisoissa otetaan ennen kaikkea tuntumaa kisagolfiin, kauheasti ei voi tietää, mitä tulee. Vähän on lyönneistä potku kateissa vielä, mutta ihan ok veto sieltä lähtee jo”, hän kertoi.

British Masters käynnistää kuuden kilpailun mittaisen Uk Swing -minikiertueen, joka päättyy UK Championshipiin elokuun viimeisenä viikonloppuna. Korhonen aikoo pelata tämänviikkoisen kilpailun lisäksi ensi viikolla Hero Openin, jonka jälkeen hän pitää kahden viikon tauon ennen minikiertueen kahta viimeistä kilpailua.

Pelaajat pääsevät käymään kotonaan, eikä heitä aseteta karanteeniin heidän saapuessaan Britannian maaperälle. Kisapaikoilla noudatetaan kuitenkin erittäin tiukkoja liikkumisrajoituksia ja sosiaalisten kontaktien määrä pyritään pitämään minimissä.

”Kuntosalitkin ovat vielä kiinni, joten jumpat vedetään omassa huoneessa. Myös fysiopalvelut ovat vähän heikonlaisia vielä. Aika tiukat varotoimet täällä on päällä, maski naamalla aina sisätiloissa ja kontaktissa saa olla vain caddien kanssa”, Korhonen kertoo.

» Takaisin edelliselle sivulle