Hirsalassa voittanut Mikko Korhonen suunnittelee jo paluuta tositoimiin

Mikko Korhonen antoi vakuuttavan näytön kunnostaan perjantaina päättyneessä Tournament Players Championship 2020 -kilpailussa. Korhonen otti kisan voiton lyönnin erolla toisen sijan jakaneisiin Sanna Nuutiseen, Roope Kakkoon, Teemu Putkoseen ja Albert Eckhardtiin.

Kilpailussa oli mukana kaikkien aikojen meritoitunein osanottajajoukko suomalaispelaajia. Mukana nähtiin Korhosen lisäksi kaikki kolme muuta suomalaista European Tour -pelaajaa Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki. Naisten Euroopan kiertueella pelaavista suomalaisista mukana nähtiin Sanna Nuutinen, Noora Komulainen ja Ursula Wikström.  Challenge Tourin suomalaisista mukana ovat Oliver Lindell, ja Roope Kakko sekä Asian Tourilta Janne Kaske ja Teemu Putkonen.

Kisan ensimmäinen kierros pelattiin torstaina Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä ja toinen perjantaina Hirsalassa. Korhonen teki torstaina kotikentällään tuloksen 71 (par) ja Hirsalassa hän pelasi päivän parhaan kierrostuloksen 69 (-4).

”Aika tiukkahan se oli. Pojilla olisi ollut paikka ottaa päänahka, mutta hyytyivätkö sitten vähän siinä lopussa? Ei se vika par-viitonen mikään erityisen haastava ole. Rautamailalla kuitenkin lyödään kakkonen, ehkä tosin vähän sokkona”, birdieen kilpailunsa päättänyt Korhonen kommentoi.

Voittokampailuun Suomen ykköspelaaja nousi pelaamalla neljä viimeistä reikää kaksi alle. Teemu Putkosella ja Henri Lahdenperällä oli mahdollisuus yllättää Korhonen, mutta voittomahdollisuuden avauduttua molemmat kangistuivat ratkaisuhetkillä. Putkosen tuplbogey–bogey-lopetus tiputti miehen jakamaan kakkossijaa ja Lahdenperän bogey–triplabogey-lopetus tiputti hänet yhdeksännelle sijalle.

Korhonen kuittasi voitolla 2800 euroa palkintorahaa.

Sami Välimäkeä vastaan pelaamansa Viasatin haasteottelun jälkeen Korhonen ei ole juuri golfia harjoitellut.

”Fysiikkatreeniä on tullut vedettyä paljon. Valmiudet golfharjoittelun aloittamiseen alkavat olla hyvät. Pickalassa kävin parina päivänä tällä viikolla vähän lähipeliä hiomassa. Pari kunnon treeniviikkoa se vaatii, että kehtaa lähteä isoja kisoja pelaamaan”, hän sanoi.

Euroopan kiertue ilmoitti eilen torstaina, että pelit kiertueella jatkuvat 22. heinäkuuta. Kuusi ensimmäistä kilpailua pelataan Britteinsaarilla. Korhonen on odottanut ilmoitusta, jonka hän sanoo helpottavan tulevaa harjoitusjaksoa.

”Kun on joku aikaraja, niin kyllä se helpottaa asennoitumista harjoitteluunkin. Kesäkuun puolivälissä pitää aloittaa kovempi treenaaminen. Tänään pelasin jo ihan hyvin, kun kenttä oli sen verran haastava, että sytyin ihan kunnolla.”

”Pelaan Briteissä todennäköisesti 3–4 kilpailua. Tuskin olen siellä koko aikaa. Mahdollisesta karanteenista ei ole vielä tietoa. Pahimmassa tapauksessa se kestää kaksi viikkoa, jolloin paikan päälle on lähdettävä aika ajoissa”, Korhonen pohti.

www.mkorhonen.fi
www.Europeantour.com
lisätietoja myös: sami.sarpakunnas@otava.fi
041-5471769

» Takaisin edelliselle sivulle