Mikko Korhonen ja Sami Välimäki jaetulta kärkipaikalta viimeiselle kierrokselle Omanissa

Lauantaina tehtiin suomalaista golfhistoriaa, kun kaksi suomalaispelaajaa, Mikko Korhonen ja Sami Välimäki, nousivat jakamaan johtoa golfin Euroopan kiertueen Oman Open -kilpailussa ennen sunnuntaina pelattavaa kilpailun viimeistä kierrosta. Heidän yhteistuloksensa on 11 alle parin.

Yksin suomalaiset eivät kärkisijaa hallussaan pidä, vaan heidän rinnallaan ovat Callum Shinkwin, Brandon Stone, Joost Luiten ja Rasmus Hojgaard

Vain kolmen lyönnin päässä kärkikuusikosta on lisäksi viisi muuta pelaajaa, myös sijalla 11 tuloksella -8 oleva Kalle Samooja, joten voittokamppailuun lähdetään sunnuntaina äärimmäisen tasaisesta tilanteesta.

Suomalaiskolmikosta kokenein, Euroopan kiertueella kahdesti voittanut Mikko Korhonen, nousi kärkipaikalle pelaamalla lauantaina tuloksen 65 (-7). Parempaan kierrostulokseen pystyi kilpailun kolmannella kierroksella ainoastaan Sami Välimäki (64/ -8).

Korhosen tuloskortista löytyi 11 paria ja seitsemän birdieä, eli yhdelläkään reiällä hän ei tehnyt paria korkeampaa tulosta.

”Oikein hyvä kierros tänäänkin. Ei mitään ongelmia oikeastaan, löin hyvin koko päivän ja puttaaminen oli myös hyvää”, Korhonen kertoi.

”Tasainen paketti näyttää olevan kärjessä, paljon jätkiä samoissa tuloksissa. Keskitytään omiin hommiin huomenna”, hän suunnitteli.

Kilpailussa jaetaan palkintorahaa noin 1,59 miljoonaa euroa. Voittaja kuittaa noin 256 000 euroa.

» Takaisin edelliselle sivulle