Mikko Korhonen päätti kautensa eagleen ja nousi Dubain finaalissa sijalle 28

Huippu-urheilussakin tarvitaan joskus hitunen hyvää tuuria. Mikko Korhosen kohdalle hyvä tuuri osui kauden viimeiselle reiälle, Jumeirah Golf Estates kentän päätösväylälle, jolle suomalainen viimeisteli eaglen (kaksi alle parin) erikoisten sattumusten kautta. Sen myötä kierrostulokseksi tuli 68 (-4).

”Tänään oli hyvä päivä. Kiva saada paras kierros tähän loppuun. Pystyin tekemään eaglen tuohon vikalle vähän onnen kautta, kun sain vapaan dropin puskasta. Mutta otetaan tämä ’kuuskasi’, se on erittäin hyvä tulos tänään”, Korhonen sanoi.

”Kiva lopettaa hyvään kierrokseen, viime vuonna lopetin 81:een, tämä oli vähän mukavampi lopetus, ja kiva lähteä lomille tämän jälkeen.”

Korhosen yhteistulos DP World Tour Championship -kilpailussa oli -2 (72-76-70-68) ja sijoitus 28:s.

”Onhan tämä kova kisa. Täällä on 50 parasta pelaajaa Euroopan Tourilta. Varsinkin jos et pelaa kovin hyvin, ja sinun tavallaan kuuluisi missata jatkopaikka, niin täällä silti pelaat neljä kierrosta. Itse sain jostain kaivettua vielä hyvän vireen näihin viimeisiin päiviin”, Korhonen sanoi.

Suomen ykköspelaajan edesottamuksia Euroopan kiertueen viimeisessä kilpailussa Dubaissa seurasi monipäinen joukko suomalaiskannattajia. Korhonen antaa arvoa maanmiesten kannustukselle.

”Mukavaa, että kisoja seurataan ja kyllä kentällä on mukavaa kuulla kannustusta. Kyllä niitä (suomalaisia) melkein joka paikassa jo on, mutta varsinkin täällä Dubaissa.”

Korhonen sijoittui koko kauden kokonaiskilpailussa sijalle 48 ja ansaitsi palkintorahaa lähes 900 000 euroa. Vuosi sitten sijoitus oli listalla kaksi pykälää parempi. Korhonen voitti toukokuussa Volvo China Open kilpailun, jonka lisäksi hän sijoittui kymmenen parhaan joukkoon kertaalleen.

”Tavoite kaudella oli päästä mukaan Dubain finaaliin ja päästä pelaamaan majoreita, täällä ollaan ja pääsin pelaamaan kaksi majoria. Voiton jälkeen oli hiljaista aika pitkään, aina onnistuin jotenkin mokaamaan yhden kierroksen. Tasainen vuosi, mutta huippusijoitukset jäivät nyt sen yhden top kympin ja voiton muotoon. Annan silti itselleni tästä kaudesta lähes kiitettävän arvosanan”, hän luonnehti.

Dubaista Korhonen lentää Suomeen ja aloittaa ”kesälomansa”. Tulevan kauden 2020 hän avaa todennäköisesti Abu Dhabissa tammikuun puolivälissä.

» Takaisin edelliselle sivulle