Mikko Korhonen selviytyi mukaan kauden päättävään Dubain finaalikilpailuun

Golfin Euroopan kiertueen kauden 2019 toiseksi viimeisen kilpailun, Nedbank Golf Challengen päätöspäivä oli Mikko Korhoselle vaikea. Hän teki tuloksen 79 (+7), jonka myötä yhteistulokseksi merkittiin +1. Korhonen sijoittui Etelä-Afrikan Sun Cityssä pelatussa kilpailussa lopulta jaetulle sijalle 24.

Sijoituksen myötä hän nousi kiertueen Race to Dubai -pistelistalla kaksi pykälää sijalle 48. Ensi viikolla pelattavaan Dubain finaaliin selviytyvät mukaan pistelistan 50 parasta, joten Korhonen nähdään ainoana suomalaisena kauden loppuhuipennuksessa.

Kauden alussa Korhonen määritti tavoitteekseen yltämisen mukaan Dubain finaaliin, joten sunnuntain pienoisesta pettymyksestä huolimatta tavoite täyttyi Etelä-Afrikassa.

”Ihan hirveä päivä. Tuuli oli aika kova. Löin kolmosella puskaan vasemmalle ja taiteilin sieltä triplan. Siitä lähti sitten homma väärille urille ja bogeja napsui korttiin. Oikeastaan vasta yhdeksännellä reiällä pääsin takaisin mukaan peliin”, Korhonen kertoi.

”Takaysilläkin löin puskaan reiällä 14, joka on par-5. Selvisin siitä pinteestä hyvällä bogilla. Itseluottamus katosi hetkeksi, ja oli vaikeuksia tehdä mitään hyvin. Näin se joskus menee. Pirun pitkä päivä kentällä, kun hankaluudet alkoivat jo kolmannella reiällä.”

”Onneksi olen mukana Dubaissa, sillä peli tuntuu ihan hyvältä”, hän päätti.

Vuosi sitten Korhonen sijoittui pistelistalla sijalle 46, joka on uran paras sijoitus Euroopan kiertueella. Tänä vuonna hänellä on mahdollisuus yltää jopa parempaan sijoitukseen, sillä erot listalla ovat varsin pieniä.

Voittajaksi Etelä-Afrikan Sun Cityssä selviytyi Englannin Tommy Fleetwood, joka kukisti ensimmäisellä jatkoreiällä Ruotsin nuoren Marcus Kinhultin.

Kisan toinen suomalainen, Kalle Samooja, nousi sunnuntaina hienosti jaetulle kymmenennelle sijalle. Samooja oli Race to Dubai -pistelistalla 62.