Mikko Korhonen chippasi kolmesti reikään ja kiri kärkikymmenikköön

Hankala alkukierros ei lannistanut Mikko Korhosta Euroopan kiertueen Nedbank Golf Challenge -kilpailussa Etelä-Afrikassa perjantaina. Korhonen teki birdien kierroksen toiselle reiälle, mutta kuuden seuraavan reiän aikana syntyi kolme bogia.

Kierros näytti etenevän väärään suuntaan, kunnes Korhonen iski kirivaihteen silmään reikien 11–16 kohdalla, joiden aikana hän viimeisteli viisi birdieä. Kierros päättyi bogiin.

”Chippasin takaysillä kolmesti sisään, rei’illä 11, 12 ja 16. Muutenkin takaysi oli hyvää peliä. Kyllähän tässä täytyy olla iloinen, että ylipäänsä pystyy pelaamaan viime viikon (rannevamma) jälkeen. Ilon kautta mennään”, Korhonen sanoi.

”Kierroksen alku oli hankalaa. Vähän luotto oli kateissa. Tuulet ovat täällä hankalia ja siksi välillä on vaikea sitoutua lyöntiin. Sitä täytyy parantaa, joku ratkaisu täytyy tehdä eikä arpoa liikaa.”

Tilastojen valossa Korhosen pitkä peli on ollut kisan ehdotonta parhaimmistoa. Torstain avauskierroksella hän oli koko kilpailun toiseksi tarkin draivaaja 78,5 % väyläosumatarkkuudellaan ja viidenneksi tarkin lähestymislyönneissä, jotka osuivat viheriöön 78 % varmuudella.

Oman kierroksensa jälkeen Korhonen jakaa kilpailussa sijaa 9 yhteistuloksella -4. Perjantaina hänen kierrostuloksensa oli 70 (-2) lyöntiä. Kisan kärkeen nousi Etelä-Afrikan Zander Lombard tuloksella -11.

Kalle Samooja on sijalla 25 yhteistuloksella -1.

» Takaisin edelliselle sivulle