Mikko Korhoselle Espanjan avoimista kauden kolmanneksi paras sijoitus

Mikko Korhonen on sijoittunut golfin Euroopan kiertueen Open de España -kilpailussa jaetulle 17. sijalle tuloksella -9. Sunnuntaina Korhonen pelasi tuloksen 68 (-3).

”Hyvä päivä, hyvää taistelua. Lyöminen ei ollut ihan parasta, mutta ei huonoakaan. Puttaaminen oli jopa hyvää, sillä osa-alueella syntyi iso parannus eiliseen”, Korhonen kertoi.

Sijoitus on Korhoselle kolmanneksi paras kuluvalla kaudella. Hän voitti Kiinan avoimet toukokuussa ja sijoittui maaliskuussa kymmenenneksi Intian avoimissa. Onnistumisen myötä hän nousee kiertueen pistelistalla neljä pykälää sijalle 46. Palkintorahaa hän tulee ansaitsemaan arvioilta noin 18 000 euroa.

Neljästä kisakierroksesta Suomen ykköspelaaja väänsi kolme alle parin. Vain lauantaina par jäi alittamatta.

”Eilinen harmitti isosti, mutta toki kärjen tuntumassa pelaaminen on haastavampaa kuin tallata kastetta yksin. Tämä oli jo lähellä ehjää kisaa, vaikka parannettavaa vielä jäikin. Tämä tulos ei vielä ihan tyydytä, mutta on tämä askel eteenpäin”, Korhonen sanoi.

Ensi viikolla Korhonen on mukana Roomassa pelattavassa Italian Openissa. Kisassa pelaavat myös Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu, joka karsiutui jatkokierroksilta Espanjassa.

Kisan voitti täysin ylivoimaisesti Espanjan Jon Rahm (-22). Uran viidennen ET-voiton myötä maailmanlistalla viidentenä oleva Rahm nousi kiertueen pistelistalla ensimmäiseksi.

Espanjalaiset dominoivat kisan kärkisijoja, Rafa Cabrera Bello (-17) oli toinen ja Samuel Del Val (-15) kolmas. Kärkikymmenikköön mahtuivat myös Adri Arnaus ja Sergio Garcia.