Mikko Korhonen keskikastiin European Tourin lippulaivaturnauksessa Lontoossa

Sunnuntainen päätöskierros golfin Euroopan kiertueen rahakkaassa BMW PGA Championship -kilpailussa Lontoossa ei sujunut Mikko Korhoselta kolmen ensimmäisen kierroksen tapaan. Korhonen käytti kierrokseensa 75 (+3) lyöntiä ja kirjasi neljän kierroksen yhteistulokseksi -2.

Tulostaso oli sunnuntaina yleisesti ottaen kolmea aikaisempaa päivää vaisumpi vaikean sään ja haastavan kenttävirityksen ansiosta.

Korhosen päivä oli melkoista vuoristorataa. Neljän birdien ohella hän teki viisi bogia ja yhden tuplan.

”Aika hankalaa oli tänään. Vähän oli vesisadetta siinä alussa ja vielä ihan lopussa. Missailin vääriin paikkoihin enkä saanut yhtään tärkeää puttia sisään. Hyviä lyöntejä periaatteessa, mutta marginaalit ovat täällä tosi pienet”, Korhonen kommentoi.

”Takaysi oli ihan hyvää peliä, hyökkäys oli päällä, mutta tulosta ei oikein syntynyt. Kolme hyvää päivää taas, ei kai tässä auta kuin kärsivällisesti odottaa sitä neljättä.”

Vaikka sijoitus hieman heikkeni sunnuntaina, voi kilpailua pitää onnistuneena. Kisa oli äärimmäisen kovatasoinen ja mukana oli useita maailman kärkeen lukeutuvia pelaajia maailmanlistan kakkosesta, Rory McIlroysta alkaen.

Korhonen tulee ansaitsemaan kilpailusta palkintorahaa arviolta noin 40 000 euroa. Euroopan kiertueen Race to Dubai -pistelistalla hän vankistaa asemiaan kiertueen finaaleihin jatkavien 60 parhaan joukossa. Ennen kuluvan viikon kisaa hän oli sijalla 44.

Kisan toinen suomalainen, Tapio Pulkkanen (-5), kiri sunnuntaina sijalle 26.

Kisan voitto ratkaistaan mitä todennäköisimmin Englannin Danny Willettin (-18) ja Espanjan Jon Rahmin (-17) kesken. Kisa on edelleen kesken, joten suomalaisten sijoitukset saattavat vielä muuttua.

» Takaisin edelliselle sivulle