Tuuli taittoi parhaan terän Mikko Korhosen pelistä The Openin päätöspäivänä

Kauden viimeinen golfin major-kilpailu, Pohjois-Irlannin Portrushissa pelattu The Open päättyi Mikko Korhosen osalta 77 lyönnin kierrokseen. Korhosen yhteistulos kilpailussa oli +5 ja sijoitus tulee suurella todennäköisyydellä olemaan 64:s.

Sunnuntaina sääolosuhteet olivat merkittävästi vaikeammat kuin kolmena edellisenä päivänä. Tuuli oli erittäin navakkaa ja iltaa kohti sadekuurot vaihtuivat jatkuvaksi sateeksi.

Korhosen kierros käynnistyi bogilla. Sen hän kuittasi kakkosreiän birdiellä, mutta loppukierroksen aikana birdiejä ei enää syntynyt kuin yksi. Bogeja Korhonen teki kaikkiaan kahdeksan.

Lyöminen oli sunnuntainakin suhteellisen hyvää, mutta puttipelissä Korhonen ei onnistunut erityisen hyvin.

”Tänään oli vaikea päivä. Tuuli taas eri suunnasta kuin aikaisempina päivinä ja se oli aika reipasta. Avauslyönnit olivat tänäänkin hyviä, mutta rautalyönnit todella huonoja. Olo ei ollut kovin terävä enää muutenkaan, ja kaikki tärkeät putit puttasin ohi”, Korhonen kertoi.

Jatkopaikka major-kilpailussa oli Korhoselle uran ensimmäinen. Ennen häntä major-kisan jatkokierroksille on selviytynyt suomalaisista miespelaajista vain Mikko Ilonen.

Korhonen oli ennen kuluvaa viikkoa Euroopan kiertueen rahalistalla 33:s ja maailmanlistalla 93:s. Sijoitus tulee todennäköisesti nousemaan molemmilla listoilla joitain pykäliä.

”Kyllä kisa kaikesta huolimatta oli kokonaisuudessaan todella hieno kokemus, ja oli hienoa päästä jatkoon täällä. Onhan se ollut jonkinlainen unelma joskus päästä pelaamaan The Openissa. Nykyään suhtaudun asiaan niin, että sitten kun rahkeet riittävät, niin major-kisoihinkin pääsee mukaan”, hän sanoi.

Uran ensimmäinen The Open oli kahden päivän päästä 39-vuotta täyttävälle Korhoselle uralla jonkinlainen merkkipaalu. Tänä vuonna hän pelasi myös major-turnauksiin lukeutuvassa PGA Championshipissä, johon selviytyi mukaan myös viime vuonna.

Euroopan kiertueella pelataan kuluvalla kaudella vielä 16 kilpailua, joten Korhonen nähdään kentällä vielä useaan kertaan.

”Nyt vähän huilataan ja palautellaan. Seuraavan kerran pelaan Tsekin kisassa elokuun puolivälissä.”

» Takaisin edelliselle sivulle