Mikko Korhonen jatkoi tasaisen varmaa suorittamista The Openin kolmannella kierroksella

Mikko Korhonen teki lauantaina The Open Championship -kilpailun kolmannella kierroksella Pohjois-Irlannin Portrushissa tuloksen 71 (par). Ennen viimeistä kierrosta Korhosen tulos kauden viimeisessä major-kilpailussa on -1. Hän jakaa kilpailussa sijaa 36, kun kärkiryhmät ovat vielä kentällä.

Kierros alkoi lauantaina bogilla. Sen Suomen ykköspelaaja kuittasi reikien 3 ja 7 birdieillä. Rei’illä 9 ja 11 korttiin merkittiin kuitenkin bogit. Korhosen kierroksen kolmas birdie näki päivänvalon reiällä 15.

Reikä 11 on lauantainakin ollut kentän vaikein reikä. Pitkä par-nelonen on vaatinut pelaajilta keskimäärin 4,47 lyöntiä.

Sekä Korhosen avauspeli että lähestymislyönnit toimivat lauantaina erinomaisesti. Puttaaminen ei kuitenkaan ollut aivan kahden ensimmäisen kierroksen tasoista.

”Lyöminen oli tänään tosi hyvää läpi linjan ja kaikilla mailoilla. Pystyin luomaan paljon birdie-paikkoja, mutta putit menivät tänään ohi. Se oli ajoittain aika turhauttavaa”, Korhonen kertoi.

Sää Pohjois-Irlannin Portrushissa on ollut koko kisaviikon ajan harvinaisen aurinkoinen ja jopa tyyni. Kisan kärjessä tulostaso on kova, ja johtotulos tulee olemaan lauantain jälkeen parempi kuin 10 alle parin.

”Kierroksen alussa tuuli aika reippaasti, mutta keli tyyntyi kierroksen loppua kohden. Huomenna kokeillaan uudestaan vielä kerran”, Korhonen pohti.

Korhonen käynnisti kierroksensa sijalta 32, joten pudotusta tuli muutama pykälä. Tuloslista on kuitenkin niin tasainen, että muutaman lyönnin tätä päivää parempi tulos sunnuntaina nostaisi sijoitusta tuntuvasti.

» Takaisin edelliselle sivulle