Mikko Korhonen pelaa jatkokierroksilla The Openissa: ”Eteenpäin lyönti kerrallaan”

Mikko Korhonen löysi perjantaina vireen, joka kantoi hänet jatkokierroksille uran ensimmäisessä The Open Championship -kilpailussa Pohjois-Irlannin Portrushissa. Korhonen pelaa major-kilpailussa kolmatta kertaa urallaan ja jatkopaikka on hänelle ensimmäinen.

Korhonen jakaa kahden kierroksen jälkeen kilpailussa sijaa 32 tuloksella -1 (141). Perjantaina hän teki tuloksen 69 (-2). Hän teki kierroksen aikana neljä birdieä. Ne syntyivät 10 ensimmäisen reiän aikana.

Loppukierroksen aikana hän teki kaksi bogia. Bogit syntyivät rei’illä 11 ja 14. Niistä jälkimmäinen oli perjantaina kentän vaikein ja 11. kentän neljänneksi vaikein reikä.

”Pelasin tänään hyvän kierroksen. Lyöminen oli hyvää ja samoin puttaaminen, griinit eivät ole täällä erityisen nopeat. Hienoa päästä viikonlopulle mukaan! Tästä eteenpäinkin edetään vain lyönti kerrallaan.”

Korhonen osui avauksillaan väylälle 12 kertaa 14:stä. Myös lähestymislyöntien tarkkuudessa ja puttaamisessa hän oli selkeästi keskiarvoa parempi perjantaina.

Korhonen ei ole viihtynyt erityisen hyvin links-kentillä. Royal Portrushin kenttä on perinteinen, joskaan ei kaikilta osin tyypillinen links-kenttä, joka pelialustana eroaa kuitenkin melkoisesti niistä kentistä, joilla Euroopan kiertueella normaalisti pelataan.

”Tuulta oli tänään aika vähän ja se helpotti pelaamista. On golf edelleen vaikea peli links-kentällä, mutta tällä viikolla se on ollut myös kivaa”, Korhonen luonnehti.

Jatkokierroksille on etenemässä 73 pelaajaa. Karsiutuvien pelaajien joukossa ovat mm. Phil Mickelson (+8) ja Tiger Woods (+6). Myös moni muu ennakkosuosikki ja meritoutunut pelaaja joutui siirtymään katsomon puolelle kisan puolivälissä.

Kärkiparina lauantaina pelaa Yhdysvaltojen J.B. Holmes ja Irlannin Shane Lowry. Molemmat ovat tuloksessa -8. Lyönnin päässä kaksikosta ovat Englannin Tommy Fleetwood ja Lee Westwood.

Tuloksessa -6 ovat Cameron Smith, Justin Rose ja päivän parhaasta tuloksesta, 65 (-6), vastannut Etelä-Afrikan Justin Harding.

» Takaisin edelliselle sivulle