Mikko Korhonen taistelee perjantaina jatkopaikasta The Openissa

Mikko Korhonen asetti itselleen tavoitteeksi jatkopaikan uransa kolmannessa major-kilpailussa, Pohjois-Irlannissa Royal Portrushin kentällä pelattavassa The Openissa.

Jatkopaikan kohtalo ratkeaa perjantaina, mutta tilanne näyttää ensimmäisen kierroksen jälkeen suhteellisen hyvältä Korhosen kirjattua ensimmäisenä pelipäivänä tuloksen 72 (+1). Tulos syntyi kolmen birdien, kahden bogin ja yhden tuplabogin myötä. Tuplan Korhonen teki reiällä 11, joka oli torstaina kentän toiseksi vaikein väylä.

”Päivä ja kenttä oli tiukka testi. Hyvin sinnittelin mukana, vaikka en lyönyt kovin hyvin etenkään alussa”, sijaa 66 ensimmäisen kierroksen ollessa yhä kesken jakava Korhonen sanoi.

Tasaisessa kilpailussa jokaisen lyönnin arvo on suuri. Korhonen paranteli tilannettaan huomattavasti pitämällä jalan kaasulla kalkkiviivalle asti ja päättämällä kierroksensa birdieen runsaslukuisin yleisön edessä.

Avauspelissään suomalainen onnistui torstaina suhteellisen hyvin. Hän löi avauksistaan väylälle lähes kaksi kolmesta, joka on hieman keskiarvoa parempi lukema. Lähestymislyönneissä Korhonen ei kuitenkaan ollut terävimmillään, sillä lähestymiset päätyivät griinille vain 55% tarkkuudella. Viheriöllä Korhonen oli terävä.

”Avauksiin pitää saada lisää terävyyttä varsinkin vastatuuleen lyötäessä ja lähestymisiä pitää pystyä lyömään lyhyillä raudoilla lähemmäksi reikää. Ei kai siinä muuta, vähän pitää rentouttaa vielä tekemistä huomenna”, hän lisäsi.

Korhonen lähtee perjantaina kentälle vasta kello 15.48 Suomen aikaa, eli 13.48 paikallista aikaa. Suomalaisen onneksi sääennuste povaa huomiselle iltapäivällä varsin maltillisia tuulilukemia. Sateelta perjantaina ei todennäköisesti tulla säästymään, mutta sadekuuroja kovemman haasteen muodostaa tuuli.

Kilpailua johtaa Irlannin Shane Lowry tuloksella 67 (-4). Hänestä lyönnin päässä on kuusi pelaajaa. Isäntämaa Pohjois-Irlannin toivo Rory McIlroy epäonistui täydellisesti torstaina. Jo ensimmäisessä lyönnissään pallon hukuttaut McIlroy päätti päivänsä triplabogiin ja teki tuloksen 79 (+8).

» Takaisin edelliselle sivulle