Mikko Korhosen ”epätodellinen haave” toteutuu torstaina The Openissa

Mikko Korhonen käynnistää The Openin, ainoan Euroopan maaperällä vuosittain käytävän golfin major-kilpailun torstaina Pohjois-Irlannissa Royal Portrushin kentällä. Kisa on Korhoselle uran kolmas major, ja ensimmäinen The Open. Ennen häntä The Openissa on suomalaisista pelannut vain Mikko Ilonen.

Kisa palaa Irlannin saarelle ensimmäisen kerran vuoden 1951 jälkeen. The Open on aina merkkitapahtuma, mutta tänä vuonna sen merkitys on etenkin paikalliselle golfyhteisölle erityisen suuri. Kaikki kisan liput, noin 50 000 per pelipäivä, myytiin loppuun hetkessä.

”Kyllä tämä on tavallaan ’se’ kisa golfissa. Onhan tämä sellainen epätodellinen haave, mikä on syntynyt joskus pikkupoikana”, Korhonen luonnehtii.

Suomalainen lensi kisapaikalle Skotlannista, jossa päättyi maan avoin mestaruusturnaus sunnuntaina, ja ehti tutustua kenttään tiistaina yhdessä Alexander Björkin ja Phil Mickelsonin kanssa.

”Kiersimme tänään koko kierroksen. Hyvä kenttä, täytyy sanoa. Kenttä on reilu, eivätkä pinnat ole liian kovia. Aika paljon voi tulen lyömään spoonia ja draiveria tiiltä. Sen jälkeen onkin oltava tarkkana, sillä griinit ovat suhteellisen pienet”, hän luonnehti.

Kenraaliharjoituksessa Skotlannissa Korhonen pokkasi 48. sijan. Sijoitusta merkittävämpää oli päästä mukaan viikonlopun kierroksille ja kohentaa pelituntumaa.

”Viime viikko oli käytännössä puistogolfia, niin märkä ja hidas kenttä oli. Nyt liikkuu pallo selkeästi kovempaa. Kovin tuulista keliä ei kai ole luvassa. Jos tuuli nousee, niin tästä kentästä tulee kova testi. Avain onnistumiseen on välttää väyläbunkkerit ja pysyä lähestymisillä aika keskellä griiniä.”

Merkittäviä muutoksia mailavalikoimaansa Korhonen ei ole links-kenttää silmällä pitäen tehnyt. Vain hiekkamailassa on ”vähän pienempi bounce, muita muutoksia bägiin ei tule.”

Korhonen ei yleensä ole ollut halukas kertomaan tavoitteitaan yksittäisten kilpailuiden suhteen, mutta The Openin kohdalla on toisin.

”Haluan päästä cutista läpi, jotta saan pelata myös viikonloppuna. Toisena tavoitteena on pelata kärsivällisesti ilman suuria jännitteitä ja paineita ja nauttia tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta. Uskon, että se johtaa hyvään lopputulokseen.”

» Takaisin edelliselle sivulle