Jatkopaikka karkasi Mikko Korhoselta PGA Championshipissä

Mikko Korhosen uran toinen major-kilpailu päättyi karsiutumiseen PGA Championship -kilpailussa Yhdysvalloissa. Korhosen yhteistulos +8 ei riittänyt nostamaan kisan ainoaa suomalaista karsintarajan paremmalle puolelle.

Perjantaina Korhonen teki torstain tapaan tuloksen 74 (+4). Kierros alkoi birdiellä ja etuysin jälkeen Korhonen oli kierrostaan lyönnin alle parin. Sisääntulon alussa Korhonen joutui kolmen peräkkäisen bogin putkeen, jonka jälkeen hän ei enää löytänyt aseita muuttaakseen kierroksensa suuntaa.

Viimeisten reikien aikana bogeja kertyi vielä kaksi lisää.

”Tämä oli varmasti kirein golfkenttä, mitä olen koskaan pelannut. Peli oli tasaisen huonoa, tänään sentään etuysi oli ihan ok. Kyllä ne mehut jäi sinne Kiinaan. Ei ollut jäljellä sellaista terävyyttä, mitä täällä tarvitaan”, Korhonen kommentoi suoritustaan viitaten kahden viikon takaisiin voittoonsa China Open -kilpailussa.

Avauspeli oli perjantaina huomattavasti parempaa kuin ensimmäisellä kierroksella, mutta lähestymislyöntien tarkkuus jätti toivomisen varaa. Kisakenttä Bethpage Blackin viheriöihin Korhonen ei myöskään saanut missään vaiheessa riittävän hyvää tuntumaa.

”Löin aika paljon vinoja lyöntejä ja puttasin huonosti. Täällä pitäisi nostaa automaattisesti tasoaan ja nyt niin ei tapahtunut. Ei täällä pärjää millään vetelemällä sinne päin.”

Korhonen on suunnitellut pitävänsä kuukauden mittaisen kilpailutauon, ennen kuin käynnistää kauden toisen puoliskon kesäkuun lopussa Saksassa.

”Nyt otetaan pikku loma ja lähdetään sen jälkeen rakentamaan uutta nousua!”

» Takaisin edelliselle sivulle