Mikko Korhonen ykkönen Volvo China Openissa – voitto ratkesi uusinnassa

Mikko Korhonen on voittanut Kiinan Shenzhenissä pelatun golfin Euroopan kiertueen Volvo China Open -kilpailun.

Korhonen teki kilpailussa yhteistuloksen -20. Sunnuntaina hänen tuloksensa oli 66 (-6). Kilpailun voitto ratkesi uusinnassa Ranskan Benjamin Hebertiä vastaan. Hebert pakotti kilpailun uusintaan tekemällä birdien kilpailun viimeisellä reiällä.

Uusinnan Korhonen ratkaisu heti ensimmäisellä yrittämällä tekemällä birdien ja Hebertin jäädessä pariin. Voiton varmisti noin 3,5-metrinen alamäkeen lyötä putti, joka putosi keskelle reikää.

”Putteri ratkaisi tänään ja oikeastaan koko tällä viikolla. Tiesin, etteivät Jorge Campillo ja Benjamin Hebert tule antautumaan, vaan että minun on pystyttävä tekemään birdiejä. Voittaminen ei ole helppoa. Kaikki upottivat putteja sunnuntaina, joten yritin vain keskittyä omaan tekemiseeni mahdollisimman hyvin”, Korhonen sanoi voittajan haastattelussa.

Uusinnassa Korhonen pääsi lyömään ensimmäisenä. Hän löi loistavan avauksen lähes viheriölle veden yli lyötävällä par-nelosella. Chippi päätyi noin 3,5 metrin päähän reiästä. Hebert chippasi oman pallonsa noin kuusi metriä pitkäksi, mutta pystyi pelastamaan parin. Se ei riittänyt Korhosen birdieä vastaan.

Kilpailu oli Korhoselle uran 168:s Euroopan kiertueella. Sijoitus kymmenen parhaan joukossa oli kahdeksas ja voitto toinen.

Kilpailun kokonaispalkintopotti oli 20 miljoonaa Kiinan Yuania eli noin 2,66 miljoonaa euroa. Korhonen kuittaa voitostaan noin 433 000 euroa. Hän tulee nousemaan Euroopan kiertueen Race to Dubai -pistelistalla sijalle 17.

Voiton myötä Korhonen varmisti pelioikeuden Euroopan kiertueelle kahdeksi seuraavaksi kaudeksi. Maanantaina julkistettavalla maailmanlistalla Korhonen tulee nousemaan sijan 80 tietämille.

Se riittää varmistamaan paikan Yhdysvalloissa 16.–19. toukokuuta pelattavaan kauden toiseen major-kilpailuun, PGA Championshipiin, jossa Korhonen pelasi vuosi sitten ensimmäistä kertaa urallaan.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Espanjan Jorge Campillo. Tapio Pulkkanen oli 14:s ja Kalle Samooja 55:s.

Uusinnan ratkettua Pulkkanen ja Samooja odottivat Korhosta viimeisellä viheriöllä samppanjapullojen kanssa ja kastelivat mestarin perinpohjaisesti.