Huippukierroksen pelannut Mikko Korhonen nousi toiseksi Volvo China Openissa

Lauantaina tunnetaan golfissa lempinimellä ’moving day’. Mikko Korhonen näytti, mitä se käytännössä tarkoitta. Sijalta 11 Volvo China Open -kilpailussa lauantaihin lähtenyt Korhonen pelasi etenkin kierroksen jälkimmäisen puoliskon kuin hurmiossa ja nousi toiseksi.

Korhonen teki lauantaina tuloksen 65 (-7) ja siirtyi yhteistulokseen -14. Kierrostulos oli päivän toiseksi paras. Parempaan pystyi ainoastaan Ranskan Benjaminn Hebert (-8), joka johtaa kilpailua tuloksella -16. Eroa Korhoseen ja niin ikään toisen sijan jakavaan Espanjan Jorge Campilloon on kaksi lyöntiä.

”Hieno kierros. Tänään pääsin lähestymislyönneillä lähemmäs lippua ja putit upposivat hyvin.”

Korhosen kierros käynnistyi kahdella birdiellä, joita seurasi kahdeksan peräkkäistä paria. Loppukiri hakee vertaistaan sillä viimeisen kahdeksan reiän jaksolla Korhonen teki huimat kuusi birdieä ja yhden bogin.

Koko kilpailun aikana kokenut suomalainen on tehnyt vain kolme bogia.

”Täällä on ihan mukavasti katsojia paikalla. Lähinnä paikallisia seuraamassa kisaa. Huomenna on lähdöt kahdelta tiiltä, lupailee vähän huonoa keliä. Pää alhaalla huomiseen, kärsivällisyys on avanin!”

Myös Tapio Pulkkanen on sunnuntaina mukana voittokamppailussa. Pulkkanen jakaa kolmen kierroksen jälkeen kuudetta sijaa tuloksella -11. Kalle Samooja on sijalla T59 tuloksella -2.

Kilpailu päättyy huomenna sunnuntaina. Heikon sääennusteen johdosta kisa pyritään viemään loppuun mahdollisimman aikaisin ja se päättynee Suomen aikaa jo noin 9.00. Mikko Korhonen aloittaa kierroksensa Campillon ja Hebertin kanssa kello 4.21 Suomen aikaa.

Sijoittumalla kolmen parhaan joukkoon Korhonen todennäköisesti varmistaisi paikan 16.–19.5. Yhdysvalloissa pelattavaan kauden toiseen major-kilpailuun, PGA Championshipiin.

» Takaisin edelliselle sivulle