Mikko Korhonen vaihtaa caddiea ja hakee paikkaa kauden toiseen majoriin

Mikko Korhonen palaa kilpakentille kuluvalla viikolla Marokon Rabatissa, jossa pelataan Trophee Hassan II -kilpailu. Marokon kisan jälkeen ohjelmassa on Volvo China Open seuraavalla viikolla.

Kilpailuissa on Korhoselle reilusti panosta. Sijoittumalla niissä hyvin hänen on mahdollista nousta maailmanlistalla sadannen sijan tietämille ja päästä mukaan toukokuun puolivälissä pelattavaan kauden toiseen major-kilpailuun, PGA Championshipiin, jossa hän pelasi viime vuonna ensimmäistä kertaa urallaan.

Korhonen on tällä hetkellä (ma 23.4.2019) maailmanlistalla sijalla 118. PGA Championshipiin on viime vuosina päässyt mukaan maailmanlistalta hieman sadannen sijan heikommaltakin puolelta.

”Sellaiset 105 voi sisään päästä. Jos seuraavissa kisoissa pari top 10:ä nappaa, niin on se mahdollista. Tai jos olen Marokossa viiden joukossa, niin nousen tietenkin reilummin. Kyllä se PGA Championship on ollut sellainen salainen tavoite”, Korhonen myöntää.

Marokon kilpailu on Korhoselle merkityksellinen myös toisella tavalla, sillä viiden viime kauden ajan hänen caddienaan toiminut Karri Kakko on päättänyt lopettaa.

”Karri ilmoitti päätöksestä pari viikkoa sitten. Aika kiireellisesti olen yrittänyt etsiä itselleni uuden caddien. Minulle jäi pelkkää hyvää sanottavaa yhteisistä vuosista ja toivottavasti myös Karrille. Toivottavasti hän löytää itselleen pian hyvän uuden jutun”, Korhonen sanoi.

Uusia caddie löytyi lopulta yllättävän nopeasti Mikko Ilosen entisen caddien Jason Hemplemanin kontaktien kautta. Korhonen tarjosi paikkaa Hemplemanille, joka kuitenkin oli jo ehtinyt pestautua toisen pelaajan leipiin.

”Jason kertoi Nick Mumfordin niin sanotusti etsivän bägiä. Saimme Nickin kanssa hommat sovittua ja hän on mukana jo Marokossa”, Korhonen kertoo.

Englannista kotoisin oleva Nick Mumford on kokenut ammattilainen, joka on toiminut caddiena 24 vuotta. Viime joulukuussa Mumford toimi Yhdysvaltojen David Lipskyn caddiena Lipskyn voittaessa Euroopan kiertueeseen kuuluvan Alfred Dunhill Championship -kilpailun Etelä-Afrikassa.

”Tunnen Nickin melko hyvin, ja olen pelannut hänen kanssaan joillain treenikierroksilla, joten tiedän, miten hän toimii kentällä. Todella hyvä tyyppi ja kovan luokan ammattilainen. Hän on heti ottanut hommasta kopin ja kysellyt paljon yksityiskohtia jo heti ensimmäiseen kisaan”, Korhonen kertoo.

”Työkieli vaihtuu ja varmasti suhde on enemmän ammatillinen. Karrin kanssa olemme hyviä ystäviä, joten se vaikutti omalla tavalla työsuhteeseenkin. Varmasti tässäkin asiassa on kaksi puolta, ja tätä seuraa myös hyviä juttuja”, Korhonen pohti.

» Takaisin edelliselle sivulle