Korhosella selkeät askelmerkit Malesian helteisiin

Malesian ET-kisassa, Maybank Championshipissä, ovat tänä vuonna mukana suomalaisista Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen. Korhoselle kenttä ja ilmasto ovat tuttuja aiemmilta kausilta. Kokemuksesta onkin hyötyä olosuhteissa, joissa päivälämpötila kohoaa 35 asteen tietämille.

”Tänään aamusta lämpötila oli ihan siedettävä, kun pro-am alkoi kello 8.00. Autoilla tosin mentiin, kävellen se on sitten toinen tarina”, Korhonen kertoi tiistaina.

Kaksi vuotta sitten Korhonen oli samalla Saujana G&CC:n kentällä pelatussa kisassa 20:s. Tänä vuonna kisassa jaetaan palkintorahaa kolme miljoonaa dollaria eli noin 2,77 miljoonaa euroa.

”Keli uuvuttaa ja hiki valuu jatkuvasti. Hikeä joutuu kuivaamaan ja hanskoja vaihtelemaan usein. Vettä ja urheilujuomaa kuluu paljon. Kuumassa kelissä keskittyminen on hankalampaa. Kentällä on edettävä rauhassa ja energiaa säästellen.”

Pelkästään huonoja puolia Korhonen ei Malesian kuumista keleistä löytänyt, vaan käänsi näkyviin myös asian positiiviset ulottuvuudet.

”Hyvä puolihan tässä on se, että lämmittelyt hoituvat täällä nopeasti!” hän naureskeli.

Korhosen lähtöaika torstaina on kello 13.10 paikallista eli 7.10 Suomen aikaa. Pulkkanen starttaa 14.20 paikallista eli 8.20 Suomen aikaa.

» Takaisin edelliselle sivulle