Mikko Korhonen on Pääkaupunkiseudun paras urheilija 2018

Mikko Korhonen on valittu Pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi ensimmäisenä golfarina palkinnon historiassa. Helsingin Urheilutoimittajat ry. on valinnut Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan äänestyksen perusteella vuodesta 1980 lähtien.

”Hienoahan tämä on. Vaikea sanoa muuta, kun en ole tämänlaisia palkintoja ennen saanut. Kiva saada tällaista tunnusta”, Korhonen sanoi.

”Olen yllättynyt, että näin kovassa seurassa valinta kohdistui minuun. Golfin kannalta kuulostaa hyvältä, kun lajiamme noteerataan enemmän, että kulttuuri kehittyy ja uusille lajeille tulee mahdollisuuksia tulla noteeratuiksi”, hän jatkoi,

Kausi 2018 oli Mikko Korhoselle uran paras. Hän sijoittui Euroopan kiertueen kokonaiskilpailussa sijalle 46 voitettuaan kesäkuussa Itävallassa pelatun Shotclock Masters -kilpailun. Sen lisäksi hän oli kertaalleen toinen ja kahdesti kolmas. Hän ansaitsi palkintorahoina lähes 925 000 euroa.

Korhonen on tuoreella, maanantaina päivittyneellä golfin maailmanlistalla parhaana suomalaisena sijalla 109. Kesäkuussa sijoitus nousi ensimmäistä kertaa uralla sadan parhaan joukkoon.

Elokuussa tilille tuli myös uran ensimmäinen major-kilpailu. US PGA Championship Yhdysvalloissa.

Korhosen kausi päättyi marraskuun lopussa Australiassa pelatussa golfin World Cupissa. Kauden 2019 Korhonen avaa Abu Dhabissa tammikuun 16. päivä.

”Pääsen pelaamaan aika pitkälti kaikki kisat, jotka haluan. Tällaisen kauden jälkeen olisi helppo ottaa lisää paineita siitä, että pitää pelata vieläkin parempi kausi. Se ei ole ihan helppoa, joten koitan olla ottamatta turhan kovia odotuksia. Asetetaan realistiset tavoitteet ja mennään niitä kohti. Nöyrästi leuka rintaan ja ekaan kisaan ja siitä se taas lähtee”, Korhonen sanoi.

» Takaisin edelliselle sivulle