Suomi 18:s golfin World Cupissa

Suomi on sijoittunut joukkueella Mikko Korhonen – Mikko Ilonen jaetulle 18:nnelle sijalle golfin World Cupissa Australian Melbournessa. Suomi teki sunnuntaina foursome-pelimuotoisella (pelaajat lyövät vuorotellen) päätöskierroksella tuloksen 71 (-1).

Yhteistulos oli -8. Eroa kilpailun voittaneeseen Belgiaan (Thomas Pieters – Thomas Detry) kertyi viisitoista lyöntiä. Toisen sijan kilpailussa jakoivat Meksiko ja isäntämaa Australia.

”Hyvää peliä tänään joukkueelta. Pienen analyysin jälkeen tulimme siihen tulokseen, että tällaisella puttipelillä saa tätä. Kenttäpelissä emme hävinneet yhtään kärjelle. Kiva lopettaa kausi hyvään kierrokseen”, Mikko Korhonen sanoi.

”Täällä World Cupissa mentiin joukkueena ja pelattiin myös toiselle. Se auttoi jaksamaan”, sanoi kaudella peräti 27 kisaa pelannut Korhonen.

Kilpailu oli Mikko Korhoselle jo 27:s ja viimeinen kuluvalla kaudella. Hän sijoittui Euroopan kiertueen pistelistalla 46:nneksi ja ansaitsi palkintorahaa World Cup mukaan lukien noin 930 000 euroa. Korhonen voitti kaudella yhden kilpailun ja sijoittui sen lisäksi kolmen parhaan joukkoon kolmesti.

”Pelasin käytännössä kauden mittaan sunnuntaina kärkisijoista 7–8 kertaa ja niistä puolissa ylsin kolmen parhaan joukkoon. Se on minun kirjoissani hyvä saldo.”

Korhonen käynnistää kauden 2019 tammikuussa.

”27 kisaa on oma ennätys kirkkaasti. Neljä kisaa putkeen kauden loppuun oli kova veto. Tiesin kyllä, että se ei tule olemaan helppoa, mutta siitäkin selvittiin. Olo on kuitenkin hyvä ja ajatus on jo treeneissä ja ensi kaudessa. Keho on aika finaalissa, mutta mieli on yllättävän skarppi.”

» Takaisin edelliselle sivulle