Mikko Korhosen upea kausi ei saanut arvoistaan päätöstä Dubaissa

Mikko Korhonen tulee sijoittumaan sijalle 57 Dubaissa pelattavassa golfin Euroopan kiertueen finaalikilpailussa, joka on edelleen kesken.

Kilpailun johdossa on maailmanlistalla vasta sijalla 276 oleva Englannin Danny Willett, jonka tulostaso on heilahdellut melkoisesti viime kausien mittaan. Willett johtaa kilpailua lyönnillä pelattuaan sunnuntaina 14 reikää.

Mikko Korhonen ei saanut peliään kasaan sunnuntaina ja sijoitus tippui tuntuvasti 81 (+9) lyönnin kierrostuloksen myötä.

”Se oli semmoinen päivä, eipä siihen ole mitään lisättävää”, Korhonen kommentoi lyhyesti pettyneenä.

Korhonen tulee ansaitsemaan palkintorahaa noin 22 000 euroa. Kauden kokonaisansiot nousevat lähes 900 000 euroon ja sijoitus kauden kokonaiskilpailussa tullee olemaan 44:s.

Vaikka finaalikilpailun suoritus oli Korhoselle pettymys, on kausi ollut hänelle ennätyksellisen hyvä. Itävallan kilpailun voiton lisäksi Suomen ykköspelaajaksi noussut helsinkiläinen sai tillilleen yhden kakkossijan ja kaksi kolmatta sijaa.

Golfin maailmanlistalla Korhonen on noussut jo sadannen sijan tuntumaan. Ennen kuluvaa viikkoa sijoitus oli 103:s.

Kausi on ollut myös ennätyksellisen pitkä, sillä Korhonen on pelannut jo 26 kilpailua ennen ensi viikolla pelattavaa World Cupia, jossa Korhosen peliparina on Mikko Ilonen.