Mikko Korhonen iski itsensä kärkikamppailuun Euroopan kiertueen finaalissa avauspäivänä

Golfin Euroopan kiertueen finaaliturnaus käynnistyi tänään torstaina Dubaissa Jumeirah Golf Estatesin kentällä. Mikko Korhonen on mukana kilpailussa ensimmäistä kertaa. Ennen Korhosta finaaliin on selviytynyt suomalaisista ainoastaan Mikko Ilonen.

Korhonen avasi kilpailunsa vakuuttavasti tehden tuloksen 69 (-3). Korhosen pelipari, kisan kahdesti voittanut Ruotsin Henrik Stenson, jäi tulokseen 711 (-1).

”Henrikin kanssa oli mukava pelata. Oli tietysti myös kiva, että voitin hänet tänään. Ei sentään puhuttu suomea kierroksella”, sanoi Korhonen viitaten Henrik Stensonin suomen kielen taitoon, joka tosin käsittää vain muutamia sanoja.

Korhonen jakaa yhdeksättä sijaa, kun kierros on yhä kesken noin kolmasosalta pelaajia. Matkaa kisan kärkeen on ainoastaan kolme lyöntiä.

”Kierros oli hyvä. En tehnyt paljon virheitä ja löin tasaisen varmasti. Griineillä on paljon greiniä (heinän kasvusuunta vaikuttaa pallon kulkuun) ja niiden kanssa oli tänään vähän lukuongelmaa. Pitää tottua vaan paremmin näihin olosuhteisiin.”

Korhonen käynnisti kierroksensa aamuryhmissä, mutta paahteinen keli otti lujille.

”Aika hikinen päivä. Nyt rangen kautta taas jääkylpyyn”, hän suunnitteli kierroksensa jälkeen.

Korhosen lähtöaika perjantain osalta selviää vasta torstai-illan aikana. Kilpailu päättyy sunnuntaina. Kisan palkintopotti on peräti kahdeksan miljoonaa dollaria eli noin 7,14 miljoonaa euroa.