Mikko Korhonen avaa European Tourin finaalin major-voittaja Henrik Stensonin peliparina

Golfin Euroopan kiertue huipentuu kuluvalla viikolla Dubaissa, Jumeirah Golf Estaten kentällä pelattavaan finaaliin. Mukaan kelpuutetaan vain 60 kiertueen pistelistan parasta pelaajaa. Korhonen on pistelistalla sijalla 41.

Yltäminen finaaliin on ollut Mikko Korhosen kauden päätavoite jo usean vuoden ajan. Tänä vuonna hän on mukana finaalissa ensimmäistä kertaa. Suomalaisittain kyseessä on harvinainen saavutus, sillä ennen Korhosta finaaleihin on yltänyt ainoastaan Mikko Ilonen, viimeksi vuonna 2016.

”Täällä on oikein kiva fiilis. Hyvin kuumaa ja kosteaa, hiki virtaa! Maanantai meni ihan lepäillessä, mutta eilen olikin sitten pro am -kisa jo kello 7.00 aamulla. Vähän treeniä ja sali siihen päälle”, Korhonen kertoi valmistautumisestaan.

”Kenttä on hyvä. Sanoisin, että pitkä ja suhteellisen leveä. Hyvin bunkkeroitu ja isot, erittäin muodokkaat viheriöt. Kentällä on muutama tosi pitkä reikä, joutuu ihan pitkää rautaa lyömään päälle. Voittajalistasta voi katsoa, että kenttä suosii selkeästi pitkälyöntisiä pelaajia”, hän arvioi.

Kuluva kausi on ollut Suomen ykköspelaajaksi nousseelle Korhoselle selkeästi uran paras. Hän voitti kesäkuun alussa Itävallan kilpailun, jonka lisäksi hän on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon jo kolmesti. 25 pelaamassaan kilpailussa Korhonen on karsiutunut vain kahdeksan kertaa.

Finaalin jälkeen Korhonen matkustaa Australiaan, Melbournessa pelattavaan golfin World Cupiin. Paripelimuotoisessa kilpailussa Korhosen parina on Mikko Ilonen.

”Täytyy pitää kone käynnissä vielä vaan, että pysyy vire yllä vielä ensi viikonkin”, Korhonen sanoi.

Dubaissa palkintorahaa on jaossa peräti kahdeksan miljoonaa dollaria, eli noin 7,1 miljoonaa euroa. Voittajan osuus on noin 1,14 miljoonaa euroa ja viimeiseksi sijoittunutkin pelaaja tulee ansaitsemaan lähes 21 000 euroa.

Korhosen kausiansiot tulevat suurella varmuudella nousemaan yli 900 000 euron.

Kauden kokonaiskilpailun voitto ratkeaa Italian Francesco Molinarin ja Englannin Tommy Fleetwoodin kesken. Huippuvireisen ja kokonaiskilpailun voittoa puolustavan Fleetwoodin on pystyttävä voittamaan finaali, ja Molinarin sijoituttava korkeintaan kuudenneksi, jotta hän pystyisi ohittamaan uransa parhaan kauden pelanneen italialaisen.

Kilpailu alkaa torstaina ja päättyy sunnuntaina. Korhonen pääsee kentälle kello 7.35 Suomen aikaa naapurimaa Ruotsin ykköspelaajan Henrik Stensonin kanssa.

Stenson on voittanut kiertueen kokonaiskilpailun vuosina 2013 ja 2016. Tällä hetkellä Stenson on pistelistalla sijalla 40.

» Takaisin edelliselle sivulle