Mikko Korhonen vaikeuksista huolimatta 16:s Etelä-Afrikassa: ”Tiesin heti aamusta, että tulee vaikeaa”

Mikko Korhonen on sijoittunut jaetulle 16. sijalle golfin Euroopan kiertueen Nedbank Challenge -kilpailussa Etelä-Afrikassa.

Sunnuntainen päätöskierros oli Korhoselle vaikea. Hän joutui tyytymään kahdesti tuplabogiin, joiden lisäksi bogeja syntyi niin ikään kaksi. Päivän ainoa birdie syntyi reiällä 10. Kierrostuloksen 77 (+5) myötä Korhosen yhteistulos kilpailussa oli -2.

”Yksi kamalimmista päivistä golfkentällä ikinä. Tiesin heti aamusta, että tulee vaikeaa, pieni migreeni päällä ja ajatus ihan kateissa. Näin tällä kertaa, shit happens”, Korhonen purki pettymystään.

Viimeisen päivän hankaluuksista huolimatta kärkipään sijoitus Euroopan kiertueen finaalisarjan kilpailussa, johon pääsevät mukaan vain kauden kokonaisrankingin parhaat pelaajat, oli hieno osoitus Korhosen tasosta.

Korhonen sijoittui finaalisarjan ensimmäisessä kilpailussa 35:nneksi. Tämän viikon suoritus, ja noin 85 000 euron palkintoshekki, nostaa hänet rankingissa jo 41. sijalle ennen kauden päättävää, ensi viikolla Dubaissa pelattavaa finaalia, jossa hän on mukana ainoana suomalaisena.

Kilpailun voittoon nousi Englannin Lee Westwood (-15). Voitto oli maailmanlistan entiselle ykköselle jo 24:s Euroopan kiertueella, mutta ensimmäinen sitten vuoden 2014 huhtikuun.

”Oli hienoa katsoa, kun Westwood näytti, miten isot pelaajat pelaavat”, Westwoodin kanssa samassa ryhmässä pelannut Korhonen kommentoi.

Espanjan Sergio Garcia (-12) oli toinen. Kotiyleisön suosikki Louis Oosthuizen kamppaili pitkään kilpailun voitosta, mutta oli lopulta kolmas tuloksella (-11).

Tapio Pulkkanen onnistui sunnuntaina hienosti. Kierrostulos 68 (-4) nosti Pulkkasen yhteistuloksella +4 kilpailussa sijalle 50.