Mikko Korhonen heti kärkikamppailuun Etelä-Afrikan finaalikisassa

Mikko Korhonen käynnisti Euroopan kiertueen finaalisarjan toisen kilpailun, Etelä-Afrikan Sun Cityssä pelattavan Nedbank Challengen upeasti. Helsinkiläinen teki kierroksen aikana peräti viisi birdietä ja vain yhden bogin.

Korhonen jakaa kierroksensa jälkeen kilpailussa toista sijaa tuloksella 68 (-4). Samassa tuloksessa on kierroksensa päättäneistä pelaajista Ranskan Mike Lorenzo-Vera, sekä Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen, jonka kierros on yhä kesken.

Eroa kisaa johtavaan Espanjan Sergio Garciaan on kolme lyöntiä, kun Garcialla on pelaamatta vielä kaksi reikää.

Korhonen ennakoi erittäin vaativan kisakentän sopivan erityisen hyvin pitkälyöntisille pelaajille. Vaikka Korhonen ei ole kiertueen pitkälyöntisimpiä pelaajia, käytti hän jälleen kentän par-viitoset erinomaisesti hyväkseen tehden niillä kaksi birdietä. Torstaina päivän ainoa bogi tosin syntyi par-viitosella, peräti 545-metrisellä ysiväylällä.

Jälleen kerran Korhosen syömähammas oli tasaisuus ja bogien välttäminen. Kuluvalla kaudella Korhonen on tehnyt ainoastaan 2,44 bogia kierrosta kohti, joka on kiertueen seitsemänneksi paras saldo.

Ennen kilpailua Korhonen korosti lähipelin merkitystä vaikealla kisakentällä. Torstaina hän chippasi birdien peräti kahdesti kierroksensa aikana.

”Päivän kaikki chipit taisivat mennä sisään. Oli aika tasainen kierros, muutama hyvä chippi ja par bunkkerin kautta”, hän sanoi.

”Osuin aika hyvin väyliin ja olin järkevä, jos missasin väylän – löin aina keskelle griiniä. Sen takia jäi vähän pitempiä putteja, mutta tein monta hyvää paria kahdella putilla. Hyvä päivä, huomenna jatketaan tästä.”

Tapio Pulkkanen on pelannut 16 reikää. Hän on niiden jälkeen tuloksessa +1.

» Takaisin edelliselle sivulle