Mikko Korhonen nousi kolmanneksi Espanjan ET-kilpailussa

Mikko Korhonen hallitsi hermonsa ukkosista aiheutuneiden keskeytysten sävyttämässä Valderrama Masters -kilpailussa Espanjan Sotograndessa. Kilpailu pelattiin poikkeuksellisesti vain kolmen kierroksen mittaisena ja viimeinen kierros saatiin päätökseen vasta maanantaina.

Korhonen pelasi maanantaina yhdeksän reikää tuloksella yksi alle parin. Hän nousi kolmannen kierroksen tuloksen 67 (-4) myötä yhteistulokseen -6 ja sijoittui kolmanneksi erittäin kovatasoisessa ja arvostetussa kilpailussa.

”Tämä oli hyvä veto! Viikko oli pitkä ja kärsivällisyyttä koeteltiin. Fokus piti pitää koko ajan päällä ja olla valmiina menemään, kun kentälle pääsee”, Korhonen sanoi.

”Minulla oli hyvä suunnitelma avauslyönteihin ja siinä pysyttiin. Kenttä kai sitten sopii minulle, kun lyönnit lähtee suoraan. Kenttä on todella haastava, parhaita testejä mitä on”, hän kertoi.

Sijoituksen ja 125 200 euron palkintopotin (vahvistamatta, laskettu ennakkotietojen perusteella) myötä Korhonen nousi Euroopan kiertueen Race to Dubai -pistelistalla jo sijalle 40. Hänen kokonaisansionsa kuluvalta kaudelta ovat jo lähes 750 000 euroa.

Sijoitus kolmen parhaan joukossa oli Korhoselle jo neljäs kuluvalla kaudella Euroopan kiertueella. Itävallan voiton ja Saksan kakkossijan lisäksi helsinkiläinen oli kolmas maaliskuussa Etelä-Afrikassa pelatussa Tshwane Openissa.

Kilpailun voiton otti toisen kerran peräkkäin isäntämaa Espanjan Sergio Garcia tuloksella -12. Toiseksi sijoittui Irlannin Shane Lowry kaksi lyöntiä Korhosta paremmalla yhteistuloksella.

Kilpailu oli varsinaisen kauden viimeinen. Jäljellä on vielä kolmen kilpailun mittainen finaalisarja, johon yltävät mukaan pistelistan 60 parasta pelaajaa. Korhonen tulee pelaamaan kaikissa kolmessa kilpailussa.

Yltäminen mukaan finaalisarjaan on ollut kokeneen suomalaisen tavoite usean vuoden ajan.

”Finaalit ovat nyt käsillä, hienolta tuntuu! Ne kaksi kisaa, joissa halusin pärjätä tänä vuonna, olivat Valderrama ja Wentworth (sijoitus 15.), aika hyvin se tavoite toteutui.”

Finaalisarjan ensimmäinen kilpailu, Turkish Airlines Open, pelataan 1.–4. marraskuutaTurkin Belekissä. Palkintorahaa jaossa on peräti seitsemän miljoonaa dollaria.

» Takaisin edelliselle sivulle