Korhonen toipui katastrofialusta ja nousi jatkokierroksille

Mikko Korhosen toinen kierros British Masters -kilpailussa alkoi shokeeraavasti tuplabogilla. Kun Korhonen teki vielä bogit kolmannelle ja neljännelle reiälle, näytti kierros vääjäämättä etenevän väärään suuntaan.

Hankalan alun jälkeen kokemus puhui ja Korhonen löysi otteen peliinsä. Loppukierros sujui kahden birdien myötä kaksi alle parin. Kierrostulos +2 oli Englannin tuulisessa säässä lopulta erinomainen tulos, sillä vain reilu tusina 124 kilpailijasta pystyi alittamaan perjantaina parin Walton Heathin kentällä.

”Selkä vähän napsahti aamulla ja vietin fysiolla puoli tuntia ennen kierrosta. Alussa tuntui, etten pysty pelaamaan, mutta siitä se aukesi pikku hiljaa. Tulos on erittäin hyvä tuon alun jälkeen”, Korhonen sanoi.

”Tuuli oli todella kovaa ja puuskittaista. Lipunpaikoilla ei ollut juuri väliä, piti vain yrittää osua griineihin. Jos kovassa tuulessa ei (selkäkivun takia) pysty lyömään kunnolla, pelaaminen ei ole mukavaa. Onneksi jatkoin ja jaksoin yrittää loppuun asti.”

Korhosen yhteistulos on kahden kierroksen jälkeen par. Hän jakaa sillä kilpailussa 21. sijaa toisen kierroksen ollessa vielä hieman kesken. Johdossa on Englannin Eddie Pepperel tuloksella -8.

Kuten ensimmäiselläkin kierroksella, pelasi Korhonen kentän par-viitoset vahvasti kaksi alle. Kaikki parin ylitykset syntyivät pitkillä par-nelosilla.

Kilpailun muut suomalaiset, Mikko Ilonen (+5) ja Tapio Pulkkanen (+4) karsiutuivat jatkosta.

Kilpailu on Korhoselle kauden 22:s. Jatkopaikka on jo neljäs peräkkäinen ja kaikkiaan 14:s.

Jatkopaikka on Korhoselle sikäli tärkeä, että se riittää suurella todennäköisyydellä sinetöimään hänelle paikan kauden päättävässä Dubain finaalikilpailussa.

Walton Heathin kentällä moni meritoitunut pelaaja on joutunut siirtymään katsomoon jo kisan puolivälin krouvissa. Muiden muassa Lee Westwood, Luke Donald, Thorbjörn Olesen ja Charl Schwartzel ovat varmoja karsiutujia.

» Takaisin edelliselle sivulle