Huippuvireinen Mikko Korhonen pelaa sunnuntaina voitosta Portugalissa

Golfari Mikko Korhonen pelaa huippukisaa Portugalin Algarvessa. Korhonen jakaa Portugal Masters -kilpailussa kolmen kierroksen jälkeen viidettä sijaa tuloksella -14 (66-69-64).

Lauantaina kierros käynnistyi lupaavasti kahdella birdiellä. Kaikkiaan birdieitä syntyi päivän aikana kahdeksan. Loppukiri oli niin ikään hurja, Korhonen selvitti viisi viimeistä reikää kolme alle parin. Päivän ainoa bogey syntyi reiällä yhdeksän.

Kierrostulos 64, eli seitsemän alle, oli päivän toiseksi paras.

”Oli ihan rento päivä. Löin hyvin ja sain myös putteja sisään. Upotin pari kahdeksanmetristä puttia. Yksi kohokohta oli rautanelosella lyöty lähestyminen, joka jäi 10 sentin päähän reiästä”, hän kertoi.

”Kärsivällisyys oli päivän sana, ja hetkessä pysyminen. Pääsin tällä tuloksella mukaan kisaan. Katsotaan, mitä huominen tuo tullessaan.”

Kilpailua johtaa Lucas Herbert tuloksella -19. Australialainen ei ole voittanut urallaan vielä kertaakaan Euroopan kiertueella, joen sunnuntaina paineensietokyky on koetuksella.

Kilpailu on Korhoselle kolmas peräkkäinen. Vaikka hän kertoi kisan alla, että tiheä kilpaileminen jo tuntuu kehossa, on säännöllinen pelirytmi nostanut pelin takaisin alkukauden tasolle.

Korhonen voitti kesäkuun alussa Itävallassa uransa ensimmäisen kilpailun Euroopan kiertueella. Voiton lisäksi hän on sijoittunut kuluvalla kaudella kerran toiseksi ja kerran kolmanneksi. Portugal Mastersissa Korhonen oli kaksi vuotta sitten kolmas.

Myös Kim Koivu onnistui lauantaina hyvin. Koivu jakaa tuloksella -11 kilpailussa 15. sijaa.

Tapio Pulkkasen peli ei lauantaina kulkenut yhtä hyvin. Hän on tuloksella -3 kilpailussa sijalla 69.